Condiția lui Dăncilă pentru Iohannis ca să-l pună premier

Viorica Dăncilă a anunțat care este condiția pe care i-o pune lui Klaus Iohannis pentru a-l numi premier. 

Ciutacu: Dacă președintele tututor românilor nu se va putea înțelege cu premierul tuturor românilor, Orban, și la un moment dat majoritatea parlamentară îl va da jos pe Orban, există varianta să-l propuneți premier pe domnul președinte Iohannis, care la momentul respectiv nu va mai fi președinte și a mai fost propus, inclusiv din partea partidului dumneavoastră. V-ați gândit la varianta asta?

Viorica Dăncilă: Am explicat aseară, dar am văzut că a fost scot din context. Eu aștept propunerea din partea majorității parlamentare, da? Dar cel care este propus trebuie să nu aibă probleme de legalitate. Dacă domnul Iohannis nu ar avea probleme de legalitate, l-aș numi pe domnul Iohannis, a declarat ea, în direct, la România TV.

Ciutacu: L-ați numi? Care sunt problemele de legalitate?

Viorica Dăncilă: Dacă nu ar avea probleme de legalitate! Eu știu că are niște dosare, domnul Iohannis. Știu că trebuie să dea niște explicații. Știu că trebuie să dea niște bani statului român. Deci, cel care este propus pentru premier, trebuie să fie un om care să nu aibă probleme cu legea, să nu aibă probleme de legalitate. Deci dacă domnul Iohannis nu ar fi avut aceste probleme, putea să fie o propunere.

Ciutacu: Vreți să vă comportați în oglindă, ca domnul Iohannis? 

Viorica Dăncilă: Nu, nu, nu. Eu nu voi repeta greșelile domnului Iohannis. Sunt greșeli care sunt de neacceptat pentru români și pe care eu le-am criticat. Nu voi face eu, ceea ce am criticat la Klaus Iohannis. Deci, în momentul în care există majoritate, majoritatea respectivă face propuneri de premier, da? Dacă acum există un Guvern, voi lucra cu Guvernul în funcție, pentru că președintele este obligat să respecte Separarea Puterilor în Stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel