Condamnat pe viață. Dorea să ucidă peste 100 de persoane

Un individ care dorea să facă peste 100 de victime în urma unui atac terorist la Londra a fost condamnat pe viață, scrie The Sun.

"Extremismul tău a fost foarte puternic și pe timp îndelungat. Nu ar putea exista altă explicație pentru cineva care intenționează să omoare oameni nevinovați într-o camionetă din motive ideologice", a spus judecătorul Nicholas Hilliard, înainte de a pronunța sentința.

Individul, convertit la muslim, poreclit Vulturul, intenționa să omoare 100 de oameni într-un atac terorist "spectaculos" pe strada Oxford. Lewis Ludlow, în vârstă de 27 de ani, a jurat credință statului islamic, și a fost arestat în timp ce se pregătea să conducă o mașină prin districtul comercial din Londra sau Madame Tussauds, unde urma să se producă atacul terorist. Fost angajat al Royal Mail a fost monitorizat de autorități chiar în timp ce cerceta potențialele ținte din jurul Londrei. Pentru a își îndeplini planul diabolic el își cumpărare un telefon sub un nume fals, creionase planuri de atac și își confecționase chiar și o centură explozivă. Toate acestea au fost găsite în urma arestării individului.

Țintea o catedrală

El a identificat Oxford Street ca un loc "ideal", scriind în planul de atac: "Se așteaptă ca aproape 100 de persoane să poată fi ucise în atac". Planurile sale de atac au dezvăluit, de asemenea, intenția de a ataca Catedrala Sf. Paul și un "templu Shia din Romford". Autoritățile au stabilit că acesta beneficia de consilierea operativă a unui individ din Filipine care acționa sub numele de Abu Yaqeen, dar și-a schimbat identitatea chiar înainte de arestarea Vulturului la Londra. Avocatul care l-a reprezentat a spus că acesta suferă de autism și că bolala l-a făcut să fie vulnerabil la astfel de fapte.

Vezi și: Alertă la Londra. Pachete explozive descoperite în două aeroporturi şi o gară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel