Concurs cu scandal pentru conducerea ”Gh. Șincai”. Scrisoare deschisă după GESTURILE reprezentantului Sectorului 4. Acuzații grave

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Consiliului Reprezentativ al Părinților din Colegiul Național Gheorghe Șincai a transmis o scrisoare deschisă după ”telenovela” de la Colegiul Național ”Gh. Șincai”.

Referitor la articolul Telenovela de la Colegiul Național „Gh. Șincai”. Scandal cu reprezentantul Primăriei Sector 4, Consiliului Reprezentativ al Părinților din Colegiul Național Gheorghe Șincai a transmis o scrisoare deschisă către Inspectoratul Școlar al Municipiului București, d-nei Mihaela Ștefan, inspector general În atenția d-lui Ministru Sorin Cîmpeanu.

Redăm mesajul integral:

"Având în vedere evenimentele recente desfășurate în timpul celor trei încercări de organizare a concursului pentru postul de director al Colegiului Național Gheorghe Șincai, Consiliul Reprezentativ al Părinților din Colegiul Național Gheorghe Șincai vă solicită să luați toate măsurile legale necesare pentru desfășurarea acestui concurs conform standardelor asumate de instituțiile pe care le conduceți.

Pe această cale vă atragem atenția asupra modului în care dl consilier local Tudor Dobrescu, reprezentantul Consiliului Local al Sectorului 4 a înțeles să își îndeplinească atribuțiile în cadrul comisiei de evaluare a probei de interviu. Alegem să subliniem doar câteva din manifestările dlui Tudor Dobrescu, ele fiind surprinse de înregistrarea audio-video și putând fi verificate în orice moment. Cu ocazia probei de interviu din data de 26.11.2021 dl Dobrescu a găsit de cuviință să afirme că la Colegiul Național Gheorghe Șincai se petrec „infracțiuni și nenorociri”, afirmații calomnioase fără nici un fel de temei. Pe timpul prezentării strategiei de dezvoltare a unității de învățământ făcută de primul candidat dl Dobrescu și-a folosit telefonul mobil minute în șir fără să acorde atenție prezentării pe care era chemat să o evalueze și pe care a notat-o cu o notă aproape de minimul permis. Ulterior, a mărit nota fără să ofere nici un fel de explicații plauzibile. Proba de interviu din data de 26.11.2021 a fost suspendată fără să fie încheiat un borderou centralizator al notelor în urma demisiei unuia dintre membrii comisiei de evaluare.

Proba de interviu pentru postul de director reluată în data de 06.12.2021 conform graficului afișat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București a fost blocată prin intervenția dnei Liana Mitran, prezentată comisiei de evaluare drept monitor din partea Ministerului Educației. Dna Mitran a intervenit în activitatea comisiei de evaluare afirmând că nu poate fi reluată examinarea candidatului a cărui examinare nu fusese încheiată la data de 26.11.2021, poziție care a fost preluată și susținută de dl Dobrescu. Pe cale de consecință activitatea comisiei de evaluare a fost încă o dată blocată fără să se desfășoare proba de interviu.

La reluarea probei de interviu din data de 08.12.2021 dl Dobrescu a ales din nou să blocheze activitatea comisiei de evaluare, afirmând că desfășurarea probei de interviu conform graficului afișat de ISMB ar constitui o infracțiune. Dl Dobrescu a părăsit comisia de evaluare și a solicitat prezența poliției pentru constatarea comiterii infracțiunilor de fraudă și abuz în serviciu, afirmație în mod evident calomnioasă.

Având în vedere toate cele de mai sus vă cerem să luați toate măsurile legale necesare pentru a asigura desfășurarea în bune condiții a probei de interviu în cadrul concursului pentru postul de director al Colegiului Național Gheorghe Șincai și să eliminați orice fel de tulburări care riscă să aducă atingere imaginii concursului la nivel național", a transmis Consiliului Reprezentativ al Părinților din Colegiul Național Gheorghe Șincai, într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel