Telenovela de la Colegiul Național „Gh. Șincai”. Scandal cu reprezentantul Primăriei Sector 4

profesor
profesor

La data de 8 decembrie 2021, a avut loc cea de-a treia comisie privind concursul pentru ocuparea funcției de director de la Colegiul Național „Gh. Șincai”, iar Primăria Sectorului 4 nu a fost atât de blândă cu unitatea de învățământ. 

Astfel, reprezentantul Consiliului Local al Sectorului 4, Dobrescu Tudor, a atacat CN „Gh. Șincai”. În cadrul comisiei, Consiliul Municipal al Elevilor București a spus prezent prin prim-vicepreședinte Alexandru Stroe, delegat ca observator, în conformitate cu prevederile legale oferite de către Ministerul Educației.

Imediat după intrarea în sală a primului candidat pentru funcție de director, Dobrescu Tudor (consilier local Sector 4) a destabilizat întreaga activitate a comisiei, contrazicandu-se cu privire la declarațiile date anterior la data de 6 decembrie 2021, dată la care a avut loc cea de-a doua întrunire a comisiei privind concursul pentru ocuparea funcției de director de la Colegiul Național „Gh. Șincai”, suspendată anterior în data de 26 noiembrie 2021 din pricina aceluiași tip de comportament.

Pe lângă toate acestea, reprezentantul Primăriei Sectorului 4 a întrerupt proba de interviu, susținând că el nu va participa la încălcarea prevederilor legii penale, dorindu-și să sesizeze organele de cercetare penală, Direcția Națională Anticorupție (DNA) și serviciul unic de urgență 112. La scurt timp și-a făcut apariția un echipaj al secției de poliție nr. 14, demarând cercetările necesare privind soluționarea problemei sesizate de către Dobrescu.

Pe tot parcursul activității din comisie, Dobrescu Tudor a intentat o serie de amenințări la adresa comisiei, candidatului și a observatorilor.

Aceasta nu este unicul atac al Primăriei Sectorului 4 la adresa elevilor, profesorilor și a părinților din Colegiul Național „Gh. Șincai”, și nu numai, având în vedere decizia Consiliului Local al Primăriei Sectorului 4 întrunit astăzi, 8 decembrie 2021, cu privire la stabilirea cuantumului oferit de către aceștia pentru fiecare tip de bursă.

Sursa noastră care a participat în cadrul ședinței ne-a transmis că Primăria Sectorului 4, prin refuzul vehement de a acorda finanțare suplimentară pentru bursele elevii din sector, nu susține, prin nicio forma de finanțare, activitatea academică a tinerilor școlarizați.

„Prin participarea mea la activitatea comisiei, cu drept de observator, țin să felicit toți membrii comisiei, exceptându-l pe domnul Dobrescu Tudor. Prin lipsa de profesionalism și a unui comportament adecvat funcției pe care o are în cadrul Primăriei Sectorului 4, aceasta a viciat întreaga procedură, împiedincându-i pe restul membrilor să desfășoare activitatea în mod normal. Sunt convins că jocurile politice sunt în floare, iar toate acțiunile domnului Dobrescu au fost premeditate.

Am citit declarație domnului consilier local al Sectorului 4 de pe edupedu.ro, iar reacția și spusele dumnealui ne lasă reci, atât pe mine, cât și pe colegii mei din cadrul Consiliului Municipal al Elevilor București. Ca un ultimul mesaj, pot să adaug faptul că politica și jocurile din această sferă nu au ce căuta în sistemul educațional românesc.” - a declarat prim-vicepreședintele Alexandru Stroe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel