Concert-maraton susţinut de Cleopatra Stratan, Ruby, Jador, Vali Vijelie, Marcel Pavel, în memoria victimelor pandemiei de Covid-19

, în memoria celor peste 56.000 de victime ale pandemiei de COVID-19. Foto: Pixabay.com
, în memoria celor peste 56.000 de victime ale pandemiei de COVID-19. Foto: Pixabay.com

Marcel Pavel, Alexandra Ungureanu, Cleopatra Stratan, Ruby, Cornel Palade, Mira, Mario Fresh, Jador, Taraf de Caliu, Vali Vijelie, Contrapunct şi Grupul Psaltic Tronos vor concerta vineri, pe Arena Naţională din Bucureşti.

În cadrul evenimentului-maraton muzical 'Artişti pentru viaţă' şi-au confirmat prezenţa solişti, formaţii de muzică, de coregrafie şi corale într-un spectacol care va debuta la ora 18,00 şi va avea loc fără public, cu scaunele goale, 'ocupate simbolic de inima fiecăruia dintre cei peste 56.000 de români care şi-au pierdut viaţa în lupta cu virusul', se arată într-un comunicat.

'Concertul este unul simbol'

'Concertul este unul simbol, în memoria inimilor care s-au oprit. Fiecare interpret îşi doreşte să transmită speranţă şi să cheme oameni ca mine şi oameni ca tine la o luptă împotriva adevăratului inamic: boala, virusul, neîncrederea, lipsa de unitate. Pentru a cataliza în sufletele românilor solidaritate în faţa tragediei prin care ţara trece de aproape doi ani', a declarat Petre Năstase, preşedinte al Asociaţiei FilmEvent şi cel care a semnat scenariul şi regia evenimentului.

Cornel Palade, Mira, Mario Fresh, Jador, Taraf de Caliu, Vali Vijelie, Contrapunct şi Grupul Psaltic Tronos vor mai urca pe scenă

Printre artiştii care vor urca pe scenă se numără şi Cornel Palade, Mira, Mario Fresh, Jador, Taraf de Caliu, Vali Vijelie, Contrapunct şi Grupul Psaltic Tronos. Aceştia vor cânta în semn de respect pentru suferinţa zecilor de mii de oameni care şi-au pierdut viaţa în lupta cu virusul.

Evenimentul îşi propune să transmită un mesaj de solidaritate în lupta împotriva pandemiei şi să contribuie la efortul de informare a publicului larg privind beneficiile vaccinării şi sănătatea publică, precizează sursa citată. 

Omicron, carantină și noi restricții. Rafila: Nu există justificare nici măcar din punct de vedere epidemiologic!

Alexandru Rafila nu exclude apariția variantei Omicron în cazul celor trei români din Africa de Sud. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, joi, 2 decembrie, că nu exclude ca la secvențiere, cele trei cazuri de infectare din Africa de Sud să fie cu noua tulpină Omicron.

„Așteptăm rezultatele. Sigur că nu este exclus să fie și noua tulpină, pentru că, în mod evident, din zona din care vin persoanele respective încet-încet tulpina dominantă devine Omicron, în detrimentul tulpinii Delta”, a spus Alexandru Rafila, joi dimineață, la Antena 3.

De asemenea, Alexandru Rafila a spus că nu se poate discuta deocamdată de noi restricții, pentru că sunt doar câteva cazuri și nici acelea nu au deocamdată rezultatul secvențierii.

„Ne pregătim în primul rând prin dezvoltarea serviciilor ambulatorii și dezvoltarea capacității de testare, care să permită oamenilor să beneficieze de tratament înainte să apară complicațiile și să nu supra-aglomereze spitalele pe de o parte, iar pe de altă parte trebuie să convingem oamenii să își vaccineze familiile, în primul rând persoanele vârstnice și cei cu boli cronice. Noi acolo avem problema importantă. Avem doar 30% din populația cu vârsta de peste 70 de ani vaccinată, față de alte țări care au această categorie protejată în mod esențial și atunci cred că dacă vrem să avem sărbătorile în liniște trebuie să încurajăm oamenii în această lună să își vaccineze vârstnicii și persoanele cu boli cronice din familie”, a mai spus ministrul Alexandru Rafila. Vezi continuarea știrii aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel