Comuniștii ruși, supărați că a fost introdus golful în programa de sport. Ce-i revoltă

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Comuniștii ruși sunt supărați că a fost introdus golful în programa de sport. 

Comuniștii din Rusia sunt supărați că Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, transmite Agerpres. Partidul Comunist rus se declară nemulțumit de decizie și susține că acest sport este o tradiţie a elitelor occidentale, străină culturii naţionale ruse, relatează EFE.

"Jocul de golf este o tradiţie a elitelor occidentale neprietenoase (faţă de Rusia), o tradiţie a anglo-saxonilor", a declarat liderul Partidului Comunist rus, Serghei Malinkovici, agenţiei RIA Novosti.

Comunistul rus consideră "de neînţeles" faptul că Ministerul Educaţiei de la Moscova le impune "copiilor ruşi care trăiesc în sânul familiilor muncitoare un joc al imperialiştilor bogaţi".

Explicațiile Ministerul rus al Educaţiei: Golful contribuie la dezvoltarea completă a elevilor



Ministerul rus al Educaţiei a motivat anterior introducerea golfului la orele de sport în şcoli prin faptul că "este un mijloc eficace de educaţie fizică şi de asemenea contribuie la dezvoltarea completă a elevilor".

"Golful, ca mijloc educativ le formează elevilor un simţ al patriotismului şi calităţi morale. Această activitatea sportivă aduce disciplină în rândul participanţilor, îi învaţă autocontrolul în situaţii de stres şi respectul faţă de adversari", a mai susținut Ministerul rus al Educaţiei.

Pe lângă golf, Ministerul rus al Educației are în vedere ca în programa de educaţie fizică să fie introduse și alte sporturi precum alpinism, hochei pe iarbă, box, judo şi altele. Acest lucru ar urma să se întâmple începând cu următorul an şcolar, care începe la 1 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel