EXCLUSIV  Comuna din România în care s-au mutat belgieni, italieni, olandezi, nemți. Candidatul cu cele mai mici șanse a transformat-o! ”Tot timpul am crezut că satul românesc trebuie să aibă viitor”

O comună din România atrage nu doar românii plecați în străinătate, dar și străini. 

Gheorghe Dămian, primarul comunei Ciugud, își amintește că-n `92, visul familiilor tinere era să se mute în Alba, să-și cumpere un apartament acolo. ”Eu îi spusesem soției că nu o să mă mut de la țară niciodată, iubesc satul românesc. Tot timpul am crezut că satul românesc trebuie să aibă viitor” afirmă edilul. El spune că erau câteva familii de tineri care tot așteptau schimbarea, una care nu părea să apară la orizont. ”Discutam subiectul despre viitorul comunității și am spus că e momentul să schimbăm noi ceva. Ceilalți au spus că aș fi potrivit să candidez. Aveam 32 de ani, eram considerat candidatul cu cele mai mici șanse, pentru că erau 12 candidați la vremea respectivă. Cerul a așezat lucrurile să ajung să câștig eu alegerile” își amintește primarul. 

Citește și: EXCLUSIV  Comuna super-digitalizată din România, parcă ruptă din Elveția. Primarul spune că ”nu e nimic wow, e normalitatea”. Aici, românii se întorc acasă/ VIDEO

Gheorghe Dămian ne mai spune că este îmbucurător că, după toate investițiile făcute în comună, a crescut populația și prin migrarea populației tinere din municipiul Alba spre Ciugud. ”Cel mai frumos lucru care se petrece în ultimii șapte ani este că foarte multe familii din afara țării aleg să vină să se stabilească la noi în comună. Și avem nu doar familii plecate din Ciugud, ci și familii care sunt din Brăila, dar și care au trăit în SUA, belgieni, italieni, olandezi, nemți. Odată că am devenit atractivi pentru românii plecați peste hotare, dar am devenit atractivi și pentru străinii care vor să se stabilească în România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel