EXCLUSIV  Comuna super-digitalizată din România, parcă ruptă din Elveția. Primarul spune că ”nu e nimic wow, e normalitatea”. Aici, românii se întorc acasă/ VIDEO

Nu a vrut să fie primar, nici nu era originar din comună, dar s-a căsătorit aici și a decis că nu va părăsi satul românesc, așa cum o făceau tinerii pe atunci.

Gheorghe Dămian, primarul comunei Ciugud, din județul Alba, a fost invitatul de astăzi în cadrul emisiunii ”Departe de România”. Comuna Ciugud este cea mai digitalizată comună din România, având școală și grădiniță smart, stații de încărcare pentru mașini electrice, chiar propria monedă virtuală, precum și o aplicație de mobil, dar și posibilitatea ca locuitorii să plătească taxe online. Așa cum era de așteptat, comuna este campioană la absorbția de fonduri europene.

Întrebat dacă nu sunt cumva de prin Elveția, primarul Gheorghe Dămian a răspuns: ”Cu siguranță, suntem în România. Sunt convins că, așa cum este Ciugudul, sunt multe alte autorități publice sau comunități din țara aceasta. Să știți că nimic nu este wow la Ciugud. Este normalitatea la care am visat când am ajuns primar în 2000 și mai avem multe, multe de făcut, este normalitatea pe care mi-o doresc în fiecare comunitate din țara aceasta. Atunci când această normalitate se așează sănătos în toate instituțiile din România, când o găsim la tot pasul, cu siguranță își produce și efectul. Adică vom avea oameni fericiți în comunitate. Vom avea români care se întorc și se stabilesc în satele românești, nu neapărat în orașe, pentru că-și găsesc rostul, se simt acasă mai bine decât în străinătate”. 

Primarul nu este originar din Ciugud. În Ciugud și-a găsit soția, alături de care are o familie frumoasă. Mărturisește că nu și-a propus să fie primar, iar, când s-a mutat acolo în 1992, visul familiilor tinere era să se mute în Alba. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel