Completuri de 5. ÎCCJ, nouă tragere la sorți

Irina Constantin / 12 dec 2018 / 15:34 Salveaza PDF Comentarii
Extragere completuri 5
Descriere foto: Extragere completuri 5

ÎCCJ a luat decizia de a organiza, joi, o nouă tragere la sorți a completurilor de 5 judecători. 

Completurile de 5 judecători vor fi valabile pentru anul 2018. Tragerea la sorți va avea loc în ședință publică, la ora 09:30. 

Vezi și: Completuri de 5. CSM, precizări după decizia Curţii Constituţionale

Secţia pentru judecători a CSM a recomandat, săptămâna trecută, ca ÎCCJ să efectueze o nouă tragere la sorţi a completurilor de 5 pentru anul 2018, dar şi mărirea numărului acestor completuri de la 4 la 6 (3 în materie penală şi 3 în materie civilă).

Tot atunci, Secţia CSM a explicat procedura pe care Instanţa supremă trebuie să o urmeze în privinţa tragerii la sorţi a completurilor de 5 judecători.

Cum se face tragerea la sorți

Astfel, se recomandă înfiinţarea unui număr optim de 6 completuri de 5 judecători, respectiv 3 completuri în materie penală şi 3 în materie civilă.

Tragerea la sorţi se realizează cu ajutorul unor bile cu numele tuturor judecătorilor, introduse în urne separate corespunzătoare completurilor în materie penală şi civilă.

Vezi și: EXCLUSIV CCR, motivare completuri de 5. Laura Vicol, despre dosarele lui Dragnea și Bica. Livia Stanciu, pasibilă de abuz în serviciu

Rezultatele tragerii la sorţi se consemnează într-un proces-verbal semnat de preşedintele sau, în lipsa acestuia, de unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, precum şi de judecătorul care a participat la procedură.

După efectuarea tragerii la sorţi, toate dosarele aflate în prezent pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de competenţa completurilor de 5 judecători se repartizează aleatoriu, în sistem informatizat, completurilor nou înfiinţate de 5 judecători. Preşedintele fiecărui complet ia măsurile urgente în vederea judecării cauzei, inclusiv sub aspectul stabilirii termenului. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82