EXCLUSIV  CCR, motivare completuri de 5. Laura Vicol, despre dosarele lui Dragnea și Bica. Livia Stanciu, pasibilă de abuz în serviciu

Laura Vicol
Laura Vicol

Avocata Laura Vicol a fost foarte tranșantă în ceea ce privește efectele pe care ar trebui să le aibă constituirea nelegală a completelor de cinci judecători ale Curții Supreme, după ce CCR a publicat motivarea deciziei prin care a justificat nelegalitatea constituirii acestora din 2014 până în prezent. 

"Toate deciziile, nu numai cele ale lui Liviu Dragnea, Alina Bica pot fi luate acum în discuție. Există posibilitatea de contestație în anulare a acestora. Atâta vreme cât completul este nelegal constituit, hotărârea este lovită de nulitate. Legea spune că termenul de contestație este de 30 de zile de la rămânerea definitivă a deciziei de condamnare, însă în acest caz, este necesară o repunere în termen, pentru că la momentul respectiv nu exista decizia CCR și contestația nu își avea sensul. Nelegala componență a completului de judecată atrage după sine nelegalitatea pe formă a hotărârii dispuse de completul respectiv. Din punctul meu de vedere, toate aceste decizii luate de completele de cinci trebuie urgent contestate", a explicat, pentru DC News, Laura Vicol. 

Probleme pentru președinta Curții Supreme

Laura Vicol consideră că Livia Stanciu nu avea cum să nu știe că a acționat nelegal.

"În cazul doamnei Livia Stanciu, există și sancțiuni administrative pentru această faptă însă, în opinia mea, ceea ce s-a întâmplat până acum, cade sub incidența infracțiunii de abuz în serviciu. Pentru că îmi este foarte greu să cred că președintele ÎCCJ a greșit involuntar alegerea acestor complete de judecată. Îmi este foarte greu să cred că un magistrat, cu o asemenea experiență, pentru că acolo la Curtea Supremă, avem cei mai înalți magistrați de la care noi luam lumină, nu a știut cum se face alegerea corectă a acestor completuri de judecată", ne-a spus Vicol.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel