Comoară de pe vremea dacilor, într-un loc uluitor

O comoară datând din vremea dacilor a fost descoperită, duminică, de trei copii din Hunedoara, în vizuina unei vulpi.

Trei amici, Flavius, Paul și Andrei, din satul hunedorean Ocolișu Mic, au plecat duminică la joacă în pădure, însă nimic nu prevestea că vor ajunge să descopere 140 de monede de aur, mai exact kosoni, datând de pe vremea regelui Koson, fost rege al dacilor după domnia lui Burebista.

Cei trei băieți, în vârstă de 11 ani, plănuiau să necăjească o vulpe care-și făcuse acolo vizuina, dar cum cumătra i-a păcălit, Paul a avut curiozitatea să vadă ce se află în interior. Astfel, el a descoperit cei 140 de bani de aur, ascunși într-un recipient de plastic.

Ulterior, copiii au încercat să-și împartă comoara găsită.

Citește și O comoară l-a îmbogățit pe un vâlcean. Vezi recompensa

"Prietenul meu Paul a săpat cu mâinile şi a dat de bolovan şi când l-am tras la o parte am găsit sticla cu bani de aur în ea şi am mers şi i-am împărţit şi ne-am bucurat. Noi doi din prima am zis că ne cumpărăm o bicicletă şi un ATV. Eu am luat 43, un alt prieten a luat 43 şi celălalt 53. Unul nu ne-a ieşit la număr să-l împărţim şi l-am aruncat şi pe altul l-am pierdut când am fugit către casă", a povestit, marţi, Flavius Cimpoieru, unul dintre copii.

Din fericire, când au ajuns acasă, copiii au povestit părinților ce s-a întâmplat în pădure și, deși, pe piața neagră prețul unui koson pornește de la cel puțin 2.000 de euro, cele trei familii, de altfel modeste, au predat monedele la Primărie. 

Reprezentanţii Primăriei i-au anunţat pe poliţişti, care au căutat cu detectorul de metale şi au reuşit să găsescă moneda pierdută de copii în drum spre casă, dar potrivit unor surse din cadrul anchetei moneda aruncată în pădure încă nu a fost găsită.

Potrivit autorităților, cei 140 de kosoni descoperiți de copii sunt probe într-un dosar mai amplu, privind braconajul arheologic în zona siturilor istorice ale cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel