Comisia pentru muncă a Senatului a amânat dezbaterea pentru eliminarea impozitării concediilor medicale

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Comisia pentru muncă a Senatului a amânat, cu o săptămână, dezbaterea aferentă OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare prin care concediile medicale sunt impozitate cu 10% de la 1 ianuarie.

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat că a depus un amendament din partea grupului parlamentar PNL prin care măsura impozitării concediilor medicale să fie eliminată.

'Sănătatea, din punctul meu de vedere, nu are culoare politică. (...) Eu cred că a fost o eroare în această ordonanţă cu impozitarea concediilor medicale. (...) Aducem amendamente pentru ca legile pe care le adoptăm să fie în lumina dorinţei cetăţenilor. Prin acest amendament, dorim să eliminăm o inechitate. Amendamentul, care a fost depus la comisiile de muncă şi de buget-finanţe, vizează toate concediile medicale - şi cele de maternitate şi cele de îngrijire a copilului, pentru că omul a contribuit în perioada cât a lucrat. Nu de bună voie îşi ia un pacient oncologic un concediu medical, ci pentru că este obligat de situaţie să meargă la doctor. Îmi doresc ca toţi colegii din Parlament, indiferent de culoarea politică, să susţină acest amendament', a afirmat Pauliuc.

Preşedintele Comisiei pentru muncă, Ion Rotaru, a explicat că motivul amânării îl constituie primirea de la ministerele implicate a punctelor de vedere referitoare la amendamentele depuse.

Totodată, termenul de depunere a amendamentelor este 6 februarie.

'Va fi şi o decizie politică, dar decizia se va lua în cadrul şedinţei de săptămâna viitoare a comisiilor raportoare - de muncă şi de buget-finanţe. În funcţie de punctele de vedere de la Guvern, minister şi ale parlamentarilor vom vota în consecinţă. (...) Ordonanţa trebuie trecută prin Parlament, printr-o procedură foarte clară, ca să nu genereze şi alte efecte', a explicat Ion Rotaru, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel