Comisia Europeană, recomandări înaintea summitului de la Sibiu

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Înaintea reuniunii liderilor UE-27 care va avea loc la Sibiu, în România, la 9 mai 2019, Comisia Europeană prezintă astăzi o serie de recomandări de politică privind modul în care Europa îşi poate modela viitorul într-o lume tot mai nesigură şi multipolară, se arată într-un comunicat publicat marţi de executivul comunitar. 

În contextul alegerilor pentru Parlamentul European din 23-26 mai 2019 şi al schimbării la conducerea politică a instituţiilor UE pe care o vor antrena acestea, este momentul să se stabilească noi orientări de politică şi noi priorităţi. Întrucât atât priorităţile pe care le stabilim, cât şi modul în care le explicăm şi în care comunicăm cu cetăţenii europeni vor fi decisive pentru consolidarea Uniunii, Comisia formulează, de asemenea, sugestii cu privire la modul prin care deciziile colective pot fi comunicate mai bine. Toate aceste elemente constituie contribuţia Comisiei la următoarea agendă strategică pentru perioada 2019-2024. 

Ce a declarat Junker



Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat: "Fiecare generaţie are obligaţia de a schimba în mai bine destinul prezent şi viitor al europenilor, de a onora promisiunea trainică de pace, progres şi prosperitate pe care am făcut-o. Provocările cărora noi, europenii, trebuie să le facem faţă împreună sunt tot mai numeroase. Pentru ca Europa să prospere, statele membre ale UE trebuie să acţioneze împreună. Am convingerea că doar rămânând uniţi vom avea forţa necesară pentru a ne păstra modul de viaţă european, a proteja planeta şi a ne consolida influenţa la nivel mondial." 

Summitul de la Sibiu a fost convocat de preşedintele Juncker cu ocazia discursului său din 2017 privind starea Uniunii, când a prezentat o foaie de parcurs pentru o Uniune mai unită, mai puternică şi mai democratică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel