Comisia Europeană anunț important. Vezi despre ce e vorba

Executivul Uniunii Europene urmează să dea joi publicităţii noile sale prognoze economice pentru cele 28 de state membre, pe fondul semnalelor privind încetinirea economiei zonei euro, transmite DPA.

  Potrivit analiştilor, Comisia Europeană ar urma să îşi revizuiască, în jos, estimările pentru zona euro, în condiţiile în care în luna iulie miza pe un avans de 1,2% în 2019, urmat de o creştere de 1,4% în 2020. Tensiunile comerciale globale aruncă o umbră asupra economiei Europei, într-un moment de incertitudini politice în zone precum Orientul Mijlociu, la care se adaugă incertitudinile cu privire la modul în care se va face ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Publicarea noilor prognoze vine şi într-un moment de schimbare de lideri în instituţiile UE, Ursula von der Leyen urmând să preia postul de preşedinte al Comisiei Europene iar Christine Lagarde tocmai a fost numită la conducerea Băncii Centrale Europene.

Berlinul este de acord

Tot joi, miniştrii de Finanţe din zona euro ar urma să discute ultimele prognoze ale Executivului comunitar la reuniunea lunară a Eurogrupului. Alte subiecte pe agenda discuţiilor sunt eforturile pentru crearea unei scheme comune de garantare a depozitelor bancare.

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, a impulsionat miercuri discuţiile cu privire la acest subiect după ce a anunţat că Berlinul ar putea să renunţe la opoziţia sa faţă de această schemă. În paralel, Comisia Europeană este în mijlocul unui proces de evaluare a proiectelor de buget pe 2020 ale statelor membre, pentru a vedea dacă respectă normele UE în materie de datorie şi deficit. Se aşteaptă ca Executivul comunitar să îşi anunţe concluziile până la finele acestei luni, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel