Comisia Europeană a votat ca Letonia să intre în zona euro

Olli-Rehn- dece
Olli-Rehn- dece

Comisia Europeană a decis că Letonia și-a administrat bine economia și din 2014 poate deveni a 18-a țară care adoptă moneda euro, transmit agențiile de presă.

[caption id="attachment_325207" align="alignleft" width="310"] Foto: comisarul european pentru Energie, Ollie Rehn[/caption]

Letonia a reușit să depășească recesiunea din 2008-2009, iar Parlamentul European urmează să-și dea votul final cu privire la intrarea acesteia în zona euro pe nouă iulie. Decizia va fi luată de miniștrii de Finanțe ai țărilor care au ca monedă unică euro.

”Letonia este o economie mică și deschisă”, spune premierul leton Valdis Dombrovskis. ”Credem că apartenența noastră la zona euro va încuraja investițiile. Trebuie să luăm drept exemplu Estonia, unde investițiile în sectorul non-financiar s-a dublat”.

Cel mai recent sondaj, realizat în mai de TNS, arăta că doar 36% dintre letoni sunt pentru schimbarea monedei țării, iar 62% se opun.

Comisarul european pentru Energie, Olli Rehn, spune că se anticipează ca Letonia să aibă cea mai mare creștere economică în acest an dintre țările UE, iar trecerea ei la moneda unică ”este un semn al încrederii în moneda euro și o dovadă în plus că cei care prezic dizolvarea zonei euro se înșală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel