EXCLUSIV  Comisar-șef Nicolae Hamzu: Sumele pentru care românii îi ajută pe migranți să tranziteze țara. Sunt bani obținuți relativ ușor, dar își riscă libertatea / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Comisarul-șef Nicolae Hamzu a vorbit despre traficul de migranți în țara noastră și despre românii care îi ajută pe aceștia să treacă frontiera.

În cadrul emisiunii „Culisele Justiției“, la DC News, comisarul-șef Nicolae Hamzu a spus din ce categorii sociale provin românii care ajută migranți să tranziteze țara și pentru ce sume de banii „își riscă libertatea“:

„Sunt foarte puține situațiile, cel puțin la nivelul nostru, în care migranții să nu ajungă fără ajutorul cuiva“, a precizat comisarul-șef Hamzu.

„Cu cât sunt plătiți românii care colaborează cu aceste grupări?“, a întrebat jurnalista Laura Duță.

„Românii sunt plătiți în funcție de rolul pe care îl au. Ei își riscă libertatea. Există situația în care e un simplu șofer, iar atunci el este plătit pentru fiecare migrant transportat cu o anumită sumă. Nu sunt sume foarte mari. 200-300 de euro pentru un singur migrant, dar dacă transportă mai mulți sumele se adună. Nu este o sumă mare să-ți riști libertatea, dar își asumă“, a punctat comisarul-șef Nicolae Hamzu.

„Din ce zone provin acești oameni care ajută?“, a insistat Laura Duță.

„Ne întâlnim cu situații în care șoferii provin de pildă din zone defavorizate economic. Ei nu văd altă posibilitate de trai, nu înțeleg consecințele și pur și simplu se implică în așa ceva. Avem și situații de grupări infracționale care sunt poli-criminale, care au trecut de la infracțiunile de drept comun către infracțiunile de crimă organizată și se orientează către această zonă a traficului de migranți.

De asemenea, am întâlnit cazuri de grupă specializate inițial pe contrabanda cu țigări, care erau familiarizate cu modalitatea de transport, de ascundere, iar acum pur și simplu au înlocuit transportul de țigări cu transportul de migranți. Partea financiară este relativ importantă și sunt bani veniți ușor. Un transport până în Italia înseamnă 16 ore de condus“, a mai spus comisarul-șef Nicolae Hamzu.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Culisele traficului de migranți. Comisarul-șef Nicolae Hamzu: Cât costă visul european/ ”Își vând tot ce au în țările de origine”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel