Comisar european, ciuruit de un eurodeputat român la audieri

Comisarul-desemnat pentru Uniune Energetică, Alenka Bratusek (Slovenia), este audiată pentru a adoua oară în comisia se specialitate a Parlamentului European, după o primă prestație neconvingătoare.

Planează mari îndoieli în Parlamentul European cu privire la competența Alenkăi Bratusek. Aceasta a fost premier al Sloveniei timp de un an de zile, poziție din care s-a nominalizat pe sine pentru funcția de comisar european, după ce partidul său a pierdut alegerile.

Audierile (în curs de derulare la momentul redactării acestei știri - n.r) nu merg într-o direcție fericită pentru Bratusek, care pare obosită și oferă răspunsuri echivoce.

Jocuri subterane în Comisia Europeană: comisar scos din schemă

Comisarul-desemnat pentru Uniune Energetică a fost băgată în corzi de eurdeputatul român Marian Jean-Marinescu, care a întrebat-o ce politică are pentru diversificarea surselor și rutelor de alimentare cu energie, pentru că în timpul mandatului de premier nu a făcut nimic în acest sens.

Europarlamentatul PDL a luat cuvântul și pentru a aminti că Bratusek, din poziția de premier, a favorizat gazoductul South Stream (care ar urma să transporte gaze rusești în Austria și Italia) în detrimentul proiectului Nabucco Vest, al cărui beneficiar era și România.

Alenka Bratusek este membru al ALDE. Dacă va fi validată de PE în urma audierilor, ea va deveni comisar european pentru Uniune Energetică și unul dintre cei șase vicepreședinți ai Legislativului de la Strasbourg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel