EXCLUSIV  Comisar-șef Șinca, DEZVĂLUIRE: A fost cea mai șocantă experiență

Comisar-șef de poliție Florin Șinca lansează "Poliția Română și Unirea din 1918", un volum care este mai mult decât o lecţie de patriotism. Evenimentul are loc luni, 26 martie, la ora 13:00.

(w670)

Într-un interviu pentru DC News, Florin Șinca a făcut câteva dezvăluiri din cariera sa.

"Cea mai șocantă experiență din cei 25 de ani de muncă a avut următoarele date: eram la filaj, după o acțiune de o săptămână, cu patru hoți care tâlhăreau doar femei, dimineața, în stațiile RATB, prin smulgerea genții, lănțicului, cerceilor etc. După ce i-am urmărit și am stabilit unde stăteau ei fără forme legale, am descoperit că erau gay. Când ne-am dus la percheziție, i-am găsit dezbrăcați", a spus Florin Șinca pentru DC News.

Despre prostituție

De asemenea, comisarul-șef de poliție ne-a mai povestit ce s-a întâmplat când le-a vorbit studenților despre prostituție.

"Am fost solicitat de Facultatea de Drept a Universității din București pentru a susține o prelegere pe tema 'prostituția de-a lungul veacurilor'. Toată lumea era acolo, profesori, preoți, psihologi etc, mi-era cam jenă să vorbesc pe de-a dreptul. Am fost efectiv uimit de curajul studentelor. Veneau cu întrebări și completări. Eu credeam că după primele cuvinte, jumătate din ele vor părăsi sala. Nici gând! Am fost foarte bine primit. Eu veneam din dublă ipostază: venisem și drept căutător prin arhive, dar veneam și ca gabor. A fost foarte interesant să le vorbesc despre prostituția în România de-a lungul veacurilor. Acolo, toți, cu excepția mea, au susținut legalizarea. Le-am explicat, cu date statistice, că la o razie, în timpul regimului Carol al II-lea, s-au ridicat 520 de dame de consumație, iar trei sferturi din ele nu aveau condicuță. Concluzia care este? Legalizarea nu va duce la reducerea sau eradicarea fenomenului. Va rămâne, în continuare, o cifră neagră care nu va intra în legalitate, va rămâne la mica înțelegere cu autoritățile", a mai dezvăluit comisar-șef de poliție Florin Șinca pentru DC News.

PRIMA PARTE A INTERVIUL O GĂSIȚI AICI.

(w670)

[citeste si]

Cine este Florin Șinca

Comisarul-șef de poliție Florin Șinca are peste 20 de ani de activitate în Poliție și lucrat în cadrul mai multor structuri operative, precum Direcția Operațiuni Speciale și Oficiul Național pentru Protecția Martorilor. Absolvent al Școlii Militare ,,Vasile Lascăr Câmpina, licențiat în drept al Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza, cu studii de masterat și doctorat în drept și istorie, este autorul a 19 cărți de istorie, dintre care nouă despre Poliție, prefațate de academicienii Dan Berindei, Florin Constantiniu, Dinu C. Giurescu și de Dan Puric. Este cetățean de onoare al comunei Brebu, din județul Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel