Colonelul care îi căra lui Putin valiza nucleară a fost găsit împușcat în cap

Colonelul care îi căra lui Putin valiza nucleară a fost găsit împușcat în cap / Foto: Captură video Youtube Infinity
Colonelul care îi căra lui Putin valiza nucleară a fost găsit împușcat în cap / Foto: Captură video Youtube Infinity

Colonelul care purta valiza nucleară a lui Vladimir Putin a fost găsit împușcat în cap.

Vadim Zimin, colonelul care purta servieta cu codurile nucleare a lui Vladimir Putin, a fost găsit împușcat în casa sa de lângă Moscova. În prezent acesta se află la terapie intensivă, scrie Kyiv Post.

Colonelul în rezervă Vadim Zimin, în vârstă de 53 de ani, fost angajat al Serviciului Federal de Securitate (FSB), a fost responsabil pentru transportul valizei care îl însoțește mereu pe președintele Rusiei. El a ocupat această funcție de când fostul său angajator, Boris Elțin, era liderul Federației Ruse.

Despre "servieta secretă"s se spune că ar conține aparatul de lansare pentru rachetele nucleare strategice ale Kremlinului, mai exact un cod cheie personalizat și ar fi supravegheată 24/7. 

Putin a fost fotografiat în trecut alături de Vadim Zimin, colonelul purtând codurile nucleare într-o valiză neagră. Despre prezența servietei la evenimentele la care participă liderul Kremlinului se spune că este ca o amenințare simbolică a lui Putin  pentru Occident.

Ce s-ar fi întâmplat cu Vadim Zimin



Zimin a fost găsit împușcat în bucătăria apartamentului său din Krasnogorsk, regiunea Moscova, în seara zilei de miercuri, 22 iunie. Presa rusă de stat a raportat că oficialul "a încercat să se sinucidă" și a fost descoperit de fratele său "într-o baltă de sânge". El a avea o rană împușcată în cap, iar în apropiere a fost găsit un pistol pneumatic Izh 79-9TM.

Incidentul este cel puțin ciudat deoarece are loc după ce recent s-a anunțat că Zimin va fi cercetat penal pentru presupusă luare de mită și că a fost plasat în arest la domiciliu. Zimin neagă acuzațiile de luare de mită împotriva sa, care se referă la noul său loc de muncă în serviciul vamal.

Morți misterioase în Rusia



Incidentul a stârnit suspiciuni în presa internațională, în urma unui val de incidente misterioase și decese care au implicat oficiali ruși de rang înalt și oameni de afaceri legați de Putin.

Luna trecută, magnatul rus Aleksandr Subbotin a murit în circumstanțe suspecte, după ce și-a dat demisia de la compania petrolieră LUKoil, afirmând public că el și alți oameni de afaceri ruși au fost loviți de sancțiunile Australiei și Regatului Unit pentru invazia Ucrainei de către Moscova.

VEZI ȘI: Morți suspecte în Rusia. Oligarhii dispar unul după altul. Dorin Popescu: Nu mai iubesc viața. Mâna lungă a sistemului îi pedepsește

Moartea sa a fost pusă de presa rusă pe seama unei supradoze de droguri. În aceeași zi, surse din presă internaționale au raportat că Serghei Protosenya, un fost senior manager al gigantului rusesc Novatek, a fost găsit mort împreună cu soția și fiica sa într-o vilă închiriată din orașul spaniol Lloret de Mar, lângă Barcelona. Protosenya a fost găsit spânzurat, în timp ce soția și fiica sa fuseseră înjunghiate, a confirmat poliția spaniolă. Kremlinul nu a comentat oficial situația cu privire la colonelul Zimin, care rămâne într-o stare critică și este tratat la o unitate de terapie intensivă ținută în secret.

VEZI ȘI: Valiza care l-a însoțit pe Vladimir Putin, mult mai mică decât ”servieta nucleară”. Ce reprezintă cu adevărat. Este folosită de toate serviciile de protecție și pază din lume

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel