Colegiul Medicilor: Avem nevoie de personal medical suficient, bine pregătit și remunerat corespunzător

FOTO: Freepik @BillionPhotos
FOTO: Freepik @BillionPhotos

Astăzi, 11 martie, este Ziua Personalului Medical, iar Colegiul Medicilor vine cu o declarație importantă în acest sens.

„Astăzi, 11 martie, este marcată, în România , Ziua Personalului Medical, ocazie de a recunoaște și aprecia dedicarea, eforturile și devotamentul profesioniștilor din domeniul medical. Personalul medical reprezintă coloana vertebrală a sistemului de sănătate. Medici, asistenți medicali, moașe, infirmieri, îngrijitori și brancardieri, cu toții sunt prezenți în momente critice, fiind adesea “eroii” discreți care salvează vieți, aduc alinare în situații dificile sau sunt acolo pentru buna funcționare a unităților în care activează. În fața provocărilor continue din domeniul sănătății, devine din ce în ce mai evident că avem nevoie de personal medical suficient, ca număr, bine pregătit, remunerat corespunzător și care să își desfășoare activitatea într-o infrastructură adecvată. Asigurarea acestor aspecte nu doar că va spori calitatea îngrijirii medicale acordate pacienților, dar va contribui și la creșterea satisfacției profesionale a cadrelor medicale.

“În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, doresc să transmit un mesaj de recunoștință și apreciere pentru toți medicii dedicați și pentru colegii noștri, asistenți medicali, moașe, infirmieri, îngrijitori și brancardieri, din întreg sistemul de sănătate românesc. Contribuția dumneavoastră este importantă, deoarece vedem cu toții nevoia de personal medical, ce se manifestă atât la nivel european, cât și la nivel internațional. Și, bineînțeles, și sistemul de sănătate românesc are nevoie și vedem în anumite zone deficitul de personal medical.

De asemenea, este nevoie în continuare de empatie și dedicare a personalului medical față de pacienți”, a declarat Prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

În anul 2020, Parlamentul României a instituit ca la 11 martie să fie celebrată Ziua Personalului Medical. Colegiul Medicilor din Municipiul București transmite un sincer "Mulțumesc!" personalului medical care își dedică viața îngrijirii și vindecării celor aflați în suferință, alături de sloganul: #RespectPentruMedici, #RespectPentruPacienți, #RespectPentruPersonalulMedical”, a fost mesajul postat de Colegiul Medicilor din Municipiul București, de pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel