CoE: Comisarul pentru drepturile omului, preocupat în legătură cu un proiect german de lege privind expulzările de imigranţi

Comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului, Dunja Mijatovic, şi-a exprimat preocuparea - într-o scrisoare adresată deputaţilor germani - în legătură cu un proiect de lege privind facilitarea expulzărilor migranţilor ale căror cereri de azil au fost respinse, relatează agenţia DPA.

Mijatovic a avertizat că o dispoziţie care face un secret de stat dintr-o informaţie despre expulzări preconizate ar putea incrimina organizaţiile neguvernamentale ce au un rol de monitorizare. Această măsură s-ar putea de asemenea să-i priveze pe migranţi de informaţii exacte despre locul unde ei ar putea fi expulzaţi, a avertizat comisarul CoE într-o scrisoare către Andrea Lindholz, preşedinta comisiei parlamentare germane pentru afaceri interne, trimisă săptămâna trecută şi dată publicităţii joi.

Potrivit reprezentantei CoE, este foarte important pentru siguranţa şi demnitatea migranţilor expulzaţi ca ei să fie capabili să-şi planifice întoarcerea în ţara de origine. Dunja Mijatovic şi-a exprimat, de asemenea, preocuparea că legea privind returnarea sistematică de migranţi, promovată de către ministrul german de interne Horst Seehofer, adept al unei linii dure, şi-ar putea extinde motivele în baza cărora migranţii ar putea fi reţinuţi înainte de expulzare.

Detenţia are deseori efecte foarte dăunătoare asupra migranţilor, dar există puţine dovezi că extinderea ei a dus la creşterea efectivă a numărului de expulzări, a mai spus Dunja Mijatovic. Proiectul de lege a fost de asemenea criticat de către organizaţiile germane de caritate. Anul trecut, expulzarea a 31.000 de imigranţi nu a putut avea loc, motivele principale fiind nerezolvarea problemelor legate de identitatea persoanelor şi lipsa documentelor de călătorie. Consiliul Europei, care se axează pe democraţie, drepturile omului şi statul de drept, este separat de Uniunea Europeană. Aproape toate ţările europene fac parte din această organizaţie, notează DPA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel