CODUL RUTIER se schimbă din nou. Vezi noutățile

Parlamentarii au pe birouri  peste 20 de proiecte de lege care vizează circulaţia pe drumurile publice.

Multe dintre proiecte au fost respinse de Senat, dar se află în dezbatere la Camera Deputaţilor care este for decizional. Alte proiecte de acte normative nu au intrat încă în dezbatere, potrivit observator.tv.

- Doi deputaţi PSD au iniţiat un proiect de lege care prevede amenzi de la 200 la 500 de lei pentru împiedicarea unui autoturism parcat regulamentar de a părăsi locul de parcare"

"Împiedicarea, prin orice mijloace, a unui autoturism parcat regulamentar, de a părăsi locul de parcare, la iniţiativa deţinătorului acestuia, constituie contravenţie se se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 500 de lei.

Durata perioadei de timp, în care conducătorul unui autotvehicul, căruia i se reţine permisul de conducere, are dreptul de a circula pe baza dovezii înlocuitoare, se stabileşte de către agentul constatator, de comun acord cu conducătorul auto vinovat de săvârşirea contravenţiei. Perioada de circulaţie pe baza dovezii înlocuitoare nu poate depăşi 15 zile", prevede proiectul.

Proiectul de lege se află în dezbatere la Senat. Camera Deputaţilor este for decizional.

[citeste si]

- Doi parlamentari PSD au iniţiat un proiect de lege care interzice montarea şi folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră şi sistemelor de lumini suplimentare personalizate, nestandardizate:

"În circulaţia pe drumurile publice se interzice deţinere la vedere, montarea şi folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră şi sistemelor de lumini suplimentare personalizate, nestandardizate, care luminează puternic şi intermitent pe timpul nopţii, precum şi deţinerea, montarea sau folosirea pe autovehicule a sistemelor care perturba buna funcţionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului".

Proiectul de lege se află în dezbatere la Senat. Camera Deputaţilor este cameră decizională.

- Mai mulţi deputaţi şi senatori PSD au depus o propunere legislativă conform căreia maşinile înmatriculate în Bulgăria pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioadă maximă de 90 de zile de la introducerea acestora în ţară.

Propunerea legislativă se află la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor. Camera este for decizional. Senatul a respins proiectul.

- Mai mulţi deputaţi şi senatori au depus o propunere legislativă prin care se cere pedepsirea cu închisoare de la 5 ani la 10 ani a celor care au o alcoolemie de 0,80 g/l alcool pur în sânge.

- 10 parlamentari ai PSD şi UDMR au iniţiat o propunere legislativă care stabileşte că persoanele care nu au absolvit învăţământul primar şi secundar inferior sau gimnazial, precum şi cele care au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, nu au dreptul la permis auto.

Totodată, parlamentarii vor să iniţieze un proiect de lege care să stopeze înmulţirea maşinilor cu volan pe partea dreaptă, care circulă în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel