Codul portocaliu de vreme rea se prelungeşte

viscol
viscol

Premierul Emil Boc a anunţat că codul portocaliu va fi prelungit joi şi după ora 18.00, deoarece condiţiile meteorologice vor continua să fie dificile.

Potrivit premierului, codul portocaliu se va menţine în judeţele Călăraşi, Brăila, Galaţi, Tulcea.

"Şi după ora 18.00 se va menţine codul portocaliu. Nu se opreşte viscolul în întreaga ţară după ora 18.00, apa cum era anunţat iniţial, deci rămânem în situaţie de urgenţă", a spus Boc.

Reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au arătat că misiunile de intervenţie sunt îndeplinite cu mare dificultate din cauza vântului puternic şi au exemplificat situaţia prin faptul că, în unele zone, a putut fi asigurată asistenţă pentru 54 oameni, aflaţi pe o distanţă de 200 metri, doar într-un interval de 4-5 ore.

"În această după amiază se pot actualiza codurile galben şi portocaliu. Este posibilă prelungirea lor. Codul portocaliu va viza Dobrogea, dar în funcţie de datele pe care le vom avea vom vedea dacă va fi mărită aria. În Dobrogea şi Bărăgan va fi vânt de peste 50 km/h. În Capitală va mai ninge şi în cursul nopţii dar destul de slab", a declarat meteorogul Gabriela Băncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel