Cod rutier UE. Românii, urmăriți pentru plata amenzilor primite în statele UE

Parlamentul European a adoptat noi reguli  referitoare la schimbul transfrontalier de date privind infracțiunile rutiere din statele membre UE. 

Șoferii care vor încălca codul rutier în timp ce se află în alt stat membru UE nu vor mai putea scăpa de amendă. Regulile vor asigura un tratament egal aplicat șoferilor. Ele se vor aplica și în Marea Britanie, Irlanda și Danemarca, în următorii doi ani.

Infracțiunile care fac obiectul amenzilor transfrontaliere se referă la depășirea vitezei legale, lipsa centurii de siguranță, trecerea pe culoarea roșie, condusul sub influența alcoolului sau a drogurilor, motocicliștii care nu poartă cască de protecție, folosirea unei benzi interzise sau utilizarea ilegală a telefonului mobil sau a oricărui alt aparat de comunicare în timpul participării la trafic.

Citește și: Cod rutier. Amenzi uriașe pentru șoferi, de sâmbăta viitoare

 

Acordul are nevoie de aprobarea formală a Consiliului de Miniştri. Regulile prezente rămân în vigoare până la 6 mai 2015, pentru a permite modificarea bazei legale înainte ca noua directivă să intre în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel