COD RUTIER. Permis de conducere doar în anumite condiții

COD RUTIER: Deputatul PSD de Neamț, Ioan Munteanu, spune că analfabetii nu vor mai putea obtine permisul de conducere. Acesta este de părere că la  școală și la examenul auto să fie primiți doar cei care au absolvit cel putin 8 clase. Iar cei care au fost implicați, în accidente grave, soldate cu victime, să își  piardă carnetul definitiv.

COD RUTIER: Inițiatorul proiectului este convins că șoselele vor deveni mai sigure, când aceste modificari vor deveni lege. În prezent, cei care doresc să susțina examenul pentru obținerea permisului de conducere trebuie să îndeplinească 3 condiții importante: să fie apți din punct de vedere medical, să facă dovada că au luat lecții de condus de la un instructor autorizat și să fi împlinit vârsta de 18 ani.

Citește și: COD RUTIER modificat. Ce trebuie să cunoască şoferii începând cu 28 septembrie


COD RUTIER. Deocamdată, legea  nu spune nimic despre studiile unui aspirant la permisul auto. Așa că în trafic întâlnim indivizi care au dreptul legal să conducă, dar nu știu să scrie, să citească și în consecință, să descifreze un indicator rutier.

COD RUTIER. Din aceasta cauză, deputatul Ioan Muntean propune schimbarea codului rutier. "Sunt statistici foarte clare, oamenii analfabeți nu pricep semnele de circulație, conduc din instinct, ei nu știu ce se întâmplă pe șosele"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel