COD ROȘU de VISCOL - avertismentul lansat de Ion Sandu, directorul ANM

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunțat duminică posibilitatea ca ANM să emită COD ROȘU de viscol, în noaptea de duminică spre luni, pentru județe precum Buzău, Ialomița, Brăila și Vrancea.

"În timpul maximului viscolului e posibil, dacă se depășesc 90 km pe oră (n.r. - viteza vântului), ca ANM să emită COD ROȘU, cu probabilitate mare în zonele Buzău, nordul județului Ialomița, Făurei, Brăila, Râmnicu Sărat, sudul județului Vrancea (...) în intervalul 6:00 dimineața - 12:00 ziua", a transmis Ion Sandu, în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, convocat duminică de vicepremierul Gabriel Oprea, la sediul MAI.

Directorul ANM a precizat însă că nu poate anunța cu certitudine când va fi emis COD ROȘU, adăugând că "ANM va veni cu actualizările" pe măsură ce evoluează "situația sinoptică".

În privința avertizării emise deja de ANM pentru noaptea de duminică, Ion Sandu a adăugat că "intensitatea viscolului va fi după ora 2:00 la noapte - până după ora 12:00 ziua".

Directorul ANM a mai spus că în cursul zilei de duminică vor fi intensificări importante de vânt și în partea de vest a județului Mehedinți.

Vezi și: Cod portocaliu de ninsori, viscol și polei, valabil pentru zece județe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel