COD ROSU  Cod Roșu de inundații. Zonele unde pot fi probleme

Inundatii
Inundatii

Hidrologii au emis, vineri seara, mai multe avertizări Cod roşu şi Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Bihor şi, respectiv, Galaţi, Vaslui, Iaşi şi Bacău.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), s-a instituit Cod roşu de inundaţii pe râul Valea Fâneţelor, judeţul Bihor, până sâmbătă dimineaţă la ora 6:00. Astfel, ca urmare a propagării viiturii formate anterior în amonte se vor produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de pericol pe râul Valea Fâneţelor (afluent al râului Barcău), din judeţul Bihor.

Până sâmbătă la ora 9:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie (Cod portocaliu) pe râurile din bazinele hidrografice Bârlad - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Rebricea - amonte confluenţă cu râul Tutova, judeţul Vaslui.

"Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Bârlad - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Vaslui - amonte S.H. Bârlad", spune INHGA.

Tot până la ora 9:00 va fi în vigoare un Cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Siret - afluenţii aval confluenţă cu râul Bârlad, judeţul Galaţi. Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Suhu şi Geru.

De asemenea, până sâmbătă la 9:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Prut - afluenţii aval confluenţă cu râul Jijia, judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi. Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Prut - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Jijia - amonte S.H. Drânceni, Chineja.

Până sâmbătă la ora 3:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Tazlăul Sărat (afluent al râului Trotuş), judeţul Bacău. 

Vezi și: Cod ROȘU de furtună. Vezi care sunt zonele vizate

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy