COD ROȘU de intervenție. Autocar cu copii răsturnat în Brașov

Patru persoane și-au pierdut viața, dintre care un copil,   după ce un autocar în care se aflau și copii a fost implicat într-un accident între Brașov și Făgăraș. 

În afară de cele patru persoane decedate, mai sunt două în stare foarte gravă şi alte şapte cărora li s-au acordat asistenţă medicală la locul accidentului, informează Antena 3.

Microbuzul răsturnat transporta copii de la ansamblul folcloric HORA din Iași.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov a precizat, la Antena 3, că în autocar se aflau peste 30 de persoane de persoane, deși, potrivit unor surse, ar fi avut o capacitate de 24 de pasageri. Traficul în zonă este blocat.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, două victime ale acestui accident sunt în „cod roșu" de urgență, o victimă „cod galben", celelalte „cod verde" (răniți ușor). Toate victimele grave vor fi transportate la spitale din județul Brașov.

"Autocarul răsturnat transporta 28 de copii şi 3 adulţi. Patru persoane şi-au pierdut viaţa: un copil şi trei adulţi. În prezent, 2 victime - 'cod roşu' de urgenţă, 1 victimă - 'cod galben', celelalte 'cod verde' (răniţi uşor). Toate victimele grave vor fi transportate la spitale din judeţul Braşov. În standby se află un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne în caz că ar fi nevoie de transfer la Bucureşti pentru pacienţi grav răniţi", se arată într-un comunicat al MS

Prefectul de Brașov Ciprian Băncilă a anunțat, într-o intervenție telefonică la Antena 3 că a declanșat Planul Roșu de intervenție iar la fața locului intervin echipaje de descarcerare și ambulanțe ale Serviciului Judetean și SMURD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel