Cod portocaliu de viscol. Situația drumurilor afectate. Școli închise, și ger arctic. ANM, o nouă avertizare. Ce trenuri sunt anulate

Autostrada Soarelui este închisă  pe sectorul București-Fetești. De asemenea, o serie de  sectoare de drumuri naționale din sud-estul țării sunt închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Luni, în București și Ilfov, școlile vor fi închise. De la meteorologi nu avem vești bune pentru următoarele zile.

UPDATE: Mai multe trenuri care ar fi trebuit să circule, duminică, pe rute care leagă oraşe din judeţul Constanţa cu alte localităţi din ţară au fost anulate din cauza ninsorii şi a viscolului, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Conform sursei citate, au fost anulate următoarele trenuri care ar fi trebuit să circule până la ora 14,00: 1582 Constanţa - Bucureşti Nord; 1585 Bucureşti Nord - Constanţa; 1588 Constanţa - Bucureşti Nord; trenurile 8654, 8653, 8655 şi 8652 de pe ruta Medgidia - Tulcea , tur - retur; 8032 Constanţa - Ţăndărei; precum şi trenurile 8385, 8388, 8387, 8390 Constanţa - Mangalia, tur - retur. Trenul 1584 Constanţa - Bucureşti Nord va circula, plecarea fiind la ora 14,00.

UPDATE: Județul Ialomița este blocat. Toate drumurile sunt închise din cauza viscolului, iar din gara Slobozia niciun tren nu mai intră sau pleacă. 

UPDATE: COD GALBEN

În a doua parte a zilei de duminică, 17 ianuarie, până la orele 18,00 în estul şi în centrul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea.



COD PORTOCALIU
În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Constanţa, Vrancea şi Galaţi, temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului la rafală va depăşi 70...80 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m.

COD GALBEN

În intervalul 17, ianuarie, orele 18,00, 18 ianuarie, orele 18,00,  în estul şi sud-estul ţării, ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 50...70 km/h, viscolind temporar ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior.
Notă: În următoarele zile, scăderea de temperatură va continua şi va fi accentuată, astfel că vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării.

UPDATE: Ninsorile vor continua în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. Pe litoral continuă să fie precipitații sub formă de ploaie. 

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ, mai ales în jumătatea de est a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, cu tendința de extindere spre nordul Moldovei. Ninsorilo vor continua și luni în zonele de est și sud-estul  țării. Vântul se va intensifica în estul țării, mai ales în Moldova. 

Startul de zăpadă va crește în urma ninsorilor din est și sud-est chiar cu 20 de centimetri, care vor fi asociate cu fenomenul de viscol.

Pentru următoarele zile, dinspre nord, avansează un front de aer foarte rece, de natură arctică, temperaturile coborând până spre minus 18 grade Celsius.

Știrea inițială:

În Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Buzău, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, avertizate cu cod portocaliu, vântul depăşeşte la rafală viteze de 70-80 de kilometri pe oră, zăpada este troienită şi vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

Sub avertizare cod galben sunt judeţele Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Giurgiu şi Mehedinţi.

Autostrada A2 Bucureşti-Feteşti şi drumuri naţionale din trei judeţe, închise din cauza zăpezii

Autostrada A2, sectorul Bucureşti - Feteşti, drumurile naţionale DN 2, DN 2C, DN 2B, DN 22 - din judeţul Buzău, DN 5B - în Giurgiu, DN 23B, DN 2M - în Vrancea şi DN 41- în judeţul Călăraşi sunt închise din cauza zăpezii şi a viscolului.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, circulaţia rutieră a fost întreruptă, duminică dimineaţă, pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins între Bucureşti şi Drajna.

De asemenea, din cauza vizibilităţii reduse sub 25 de metri, pe autostrada A2, între Drajna şi Feteşti (kilometri 106-143) a fost închisă circulaţia de la ora 07.45.

În judeţul Buzău, sunt închise circulaţiei DN2 Buzău - Urziceni, DN2C Costeşti - Slobozia, DN2B Buzău - Brăila (Şoseaua Spătarului), DN22 Râmnicu Sărat - limita cu jud. Brăila.

În judeţul Giurgiu, este închis DN5B Giurgiu - Ghimpaţi, iar în judeţul Vrancea, traficul este oprit pe DN23B Măicăneşti - Ciorăşti şi DN2M Bogza - Dumbrăveni.

În judeţul Călăraşi, traficul este închis pe DN41 Olteniţa - Daia, pe sectorul Chirnogi - Căscioarele.

Din pricina unui eveniment rutier (ieșirea în decor a unui utilaj de deszăpezire), circulația auto este îngreunată pe DN1A, în zona localității prahovene Cheia.

Ninge la această oră pe A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti - Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti şi pe numeroase artere rutiere din judeţele aflate sub avertizare cu cod galben, respectiv portocaliu, referitoare la ninsoare şi viscol, valabilă până duminică la orele  20:00.

În aceste condiţii, Infotrafic le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

Trenurile care vin și pleacă din Gara de Nord au mari întârzieri.

Capitala, sub nămeți

În capitală ninge de sâmbătă seara. Zăpada a ajuns în unele zone și la circa 40-50 de centimetri. Circa 200 de copaci au căzut din cauza zăpezii și a viscolului. 132 de autoturisme sunt avariate. De asemenea, în mai multe zone alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel