COD PORTOCALIU de NINSORI VISCOLITE ar putea fi emis. GER în Capitală

Capitala şi 24 de judeţe au intrat, vineri, la ora 16 sub COD GALBEN de ninsori viscolite. Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) nu exclus posibilitatea emiterii de avertizări de COD PORTOCALIU de ninsori şi vânt puternic pentru județele Olt, Teleorman și sudul județelor Argeș și Dâmbovița.

Mihai Tinu, meteorolog de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologi, a declarat, potrivit Agerpres, că 'începând din această după-amiază, vremea se va înrăutăți treptat din sud — estul teritoriului, unde va începe să ningă, iar pe parcursul nopții, ninsorile vor cuprinde și jumătatea de sud a țării, motiv pentru care va intra în vigoare, de la ora 16,00, un Cod Galben de ninsori viscolite în 24 de județe, inclusiv Capitala, valabil până mâine (sâmbătă n.r.) la ora 14,00. În plus, ninsorile din Oltenia și mai ales din zona de munte, respectiv în Munții Banatului și Carpații Meridionali și de curbură, vor fi mai însemnate cantitativ și ne așteptăm la un strat de zăpadă destul de consistent. Acestea se vor asocia cu intensificări ale vântului, cu rafale de 50-60 km la oră, iar în sudul Banatului, dar și în estul și vestul Olteniei de peste 70-80 km la oră.

Mihai Tinu nu exclude emiterea unui Cod Portocaliu de vânt puternic, în cursul acestei nopți, pentru câteva ore, valabil în județele Olt, Teleorman și sudul județelor Argeș și Dâmbovița.

"Este adevărat că ninsorile vor fi mai consistente în prima parte a nopții în aceste regiuni din vestul Munteniei și estul Olteniei, iar viteza vântului va fi de 70 de km la oră și, de aceea, nu este exclus ca în prima parte a nopții, preț de câteva ore, în județele Olt, Teleorman poate chiar sudul județelor Argeș și Dâmbovița să fie emis un Cod Portocaliu nowcasting pentru rafale de peste 70 de km la oră, asociate cu vânt foarte puternic și, prin urmare, vizibilitatea să scadă sub 50 de metri. De acest Cod nu va fi vizată și Capitala. În București, deocamdată ne așteptăm la rafale de vânt de 50, poate de 60 km/oră, la începutul acestei seri, numai că aici ninsoarea abundentă și mai însemnată cantitativ, o așteptăm în a doua parte a nopții", a precizat meteorologul de serviciu al ANM.

GER în centrul şi sudul României

Potrivit sursei citate, temperaturile vor scădea la acest sfârșit de săptămână mai ales în regiunile extracarpatice, unde vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, cu temperaturi cuprinse între minus 4 și cel mult 3 grade Celsius, dar din noaptea de luni spre marți gerul își va face apariția mai ales în centrul și sudul României. Aici se vor putea înregistra temperaturi sub minus 10 grade Celsius și izolat chiar sub minus 15 grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel