Cod portocaliu de ninsoare și viscol, până joi la orele 18,00

poza_41714300
poza_41714300

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de ninsoare și viscol pentru 17 județe,  până joi, 26 ianuarie la orele 18,00.

În intervalul menționat, vremea va continua să se înrăutățească în sudul și estul țării și în zona Carpaților Meridionali și Orientali. În aceste regiuni va ninge abundent, iar stratul de zăpadă depus va fi consistent. Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze ce vor depăși la rafală 60...70 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

În Dobrogea și în sud-estul Munteniei, la începutul intervalului, vor mai fi precipitații mixte și se va produce polei.

Codul portocaliu este valabil pentru județele Ilfov (inclusiv municipiul București), Teleorman, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Constanta, Tulcea, Mehedinti, Dolj și Olt va fi viscol puternic. Vântul va depăși la rafală 80...90 km/h determinand diminuarea severă a vizibilității (sub 50 m) și troienirea zăpezii.

Accidente, blocaje şi restricţii din cauza zăpezii. Probleme de circulaţie în 33 de judeţe

Bucureştiul şi 30 de judeţe au fost lovite de viscol şi ninsori abundente. În Capitală a nins toată noaptea, fără oprire. În acelaşi ritm au lucrat şi oamenii de la deszăpezire, care au ieşit imediat pe străzi.

Ninsoarea de azi-noapte s-a depus pe străzi şi linii de tramvai astfel că circulaţia la această ora este îngreunată. Pe liniile 41, 20 , 24 şi 45 nu s-a circulat pentru mai bine de o oră, iar oamenii au fost nevoiţi să meargă pe jos spre serviciu. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate din cauza zăpezii de pe carosabil.

Prima ninsoare serioasă din 2012 i-a găsit pregătiţi pe cei de la deszăpezire. Utilajele au împrăştiat antiderapant încă de la miezul nopţii. În sectorul 2, primarul Neculai Onţanu a ţinut morţiş să vadă cu ochii lui cum acţionează angajaţii de la drumuri.În Capitală ninge de ore bune, iar şoferii care vor să meargă la serviciu cu maşinile personale trebuie să ştie că unele artere sunt greu practicabile.

Pe Autostrada 1, dar şi pe alte drumuri din ţară, sunt deja restricţii din cauza zăpezii. Un TIR s-a răsturnat pe A 1, iar circulaţia a fost deblocată pe un sens de mers.

Două maşini s-au ciocnit pe DN 1 pe sensul dinspre Ploieşti spre Bucureşti.

Restricţii de circulaţie din cauza zăpezii sunt şi în Harghita. Stratul de zăpadă măsoară 4 centimetri iar autorităţile au impus restricţii de drum. Pe DN13A, Miercurea Ciuc-Vlăhiţa, au fost impuse restricţii de trafic. Ninge viscolit şi pe DN 12A Miercurea Ciuc- Comăneşti, pe raza localităţilor Lunca de Sus şi Lunca de Jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel