COD PORTOCALIU  Cod portocaliu de inundații în 6 județe din țară. Alte 28, sub avertizare Cod galben

Rodica Mitu / 02 aug 2019 / 14:14 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Hidrologii au emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de inundații pentru râuri din șase județe din țară. Potrivit specialiștilor, alte 28 de județe sunt sub avertizare Cod galben de vineri seara până duminică la prânz.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare Cod portocaliu de inundații, care intră în vigoare sâmbătă, la ora 9.00, și este valabilă până duminică, la ora 12.00. Aceasta vizează râuri din bazinul hidrografic Olt, din judeţele Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu, dar râuri și din bazinele hidrografice Argeş și Dâmboviţa, din judeţele Argeş şi Dâmboviţa.

Potrivi hidrologilor, alte 28 de județe sunt sub avertizare Cod galben de vineri, de la ora 21.00, până duminică, la ora 12.00. Sunt vizate râuri din județele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Hunedoara, Arad, Mureş, Harghita, Sibiu, Alba, Timiş, Caraş Severin, Covasna, Braşov, Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Neamţ, Bacău, Suceava, Galaţi, Vaslui, Constanţa şi Tulcea.

Potrivit hidrologilor, în aceste zone, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotele de apărare, notează Mediafax.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27