Cod portocaliu pe Dunăre. Brăila este în alertă!

Brăila: Un tânăr a dispărut în apele Dunării
Brăila: Un tânăr a dispărut în apele Dunării

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a dispus, în şedinţă extraordinară, instituirea serviciului de permanenţă în toate primăriile din judeţ, ca urmare a atenţionării de Cod Portocaliu pe Dunăre, pe sectorul Hârşova - Brăila şi pe braţele Dunării, fiind vizate creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de apărare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ştefan Stoian, în aceeaşi şedinţă s-a mai dispus supravegherea permanentă a cursurilor de apă şi a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, avertizarea populaţiei din zonele de risc la inundaţii de pe întregul teritoriu comunelor, inclusiv din satele aparţinătoare, monitorizarea fenomenelor hidrometeorologice prognozate şi luarea măsurilor de evacuare a utilajelor, depozitelor de material lemnos sau altor obiecte existente în zona dig-mal, de pe raza comunelor vizate.

Potrivit dispoziţiilor stabilite, vor fi luate măsuri de limitare a efectelor situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii şi, în caz de nevoie, vor fi organizate acţiuni de evacuare a oamenilor, animalelor şi bunurilor materiale în afara zonelor potenţial inundabile.

Vor fi verificate şi pregătite stocurile de materiale şi mijloace de intervenţie, pentru a putea fi concentrate la nevoie în zonele afectate şi vor fi mobilizate la capacitate maximă resursele proprii, pentru participarea la acţiunile de protecţie şi de apărare împotriva inundaţiilor.

În conformitate cu avertizarea hidrologică emisă de Administraţia Naţională 'Apele Române' - Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în perioada 16.03.2016, ora 06.00 - 21.03.2016, ora 18.00, se instituie Cod Portocaliu pe Dunăre, sectorul Hârşova - Brăila şi pe braţele Dunării, fenomenele vizate fiind creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de apărare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel