Cod penal. Vot final 4 iulie 2018 - update

Parlamentarii vor da votul final, miercuri, 4 iulie, la modificările aduse Codului Penal, după ce marți Senatul a adoptat forma modificată de Comisia condusă de Florin Iordache.

Update: Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul privind modificarea Codului penal. S-au înregistrat 167 de voturi "pentru", 97 "împotrivă" şi 19 abțineri.

Raportul a fost adoptat marţi după-amiază de parlamentarii din Comisia parlamentară specială pentru elaborarea legilor Justiţiei, după ce proiectul privind modificările la Codul penal a fost aprobat de Senat. În comisie, a fost păstrată forma adoptată de Senat, modificările fiind unele de natură tehnică. Comisia a acceptat un amendament al ALDE potrivit căruia pentru a se constata infracţiunea de delapidare este obligatorie plângerea penală prealabilă împotriva funcţionarului public. Proiectul de modificare a Codului penal, iniţiat de parlamentari PSD şi ALDE, a fost adoptat marţi în plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

(w670)

Știrea inițială

---

Parlamentarii PSD s-au reunit miercuri în şedinţă, la sala grupului din Camera Deputaţilor, înaintea votului final la proiectul de modificare a Codului penal.  

La dezbaterea pe articole, liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a arătat că, în cazul în care amendamentele propuse de Uniune nu vor fi adoptate, parlamentarii formaţiunii nu vor susţine proiectul. În aceste condiţii, majoritatea parlamentară PSD - ALDE ar putea să nu întrunească voturile necesare pentru a fi adoptat proiectul Codului penal.

Rămâneți pe dcnews.ro pentru a afla care va fi rezultatul final.  

Vezi și: Codul penal. PSD, calcule înainte de votul final


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel