Cod penal. Vot final 4 iulie 2018 - update

Rodica Mitu / 04 iul 2018 / 13:05 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Parlamentarii vor da votul final, miercuri, 4 iulie, la modificările aduse Codului Penal, după ce marți Senatul a adoptat forma modificată de Comisia condusă de Florin Iordache.

Update: Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul privind modificarea Codului penal. S-au înregistrat 167 de voturi "pentru", 97 "împotrivă" şi 19 abțineri.

Raportul a fost adoptat marţi după-amiază de parlamentarii din Comisia parlamentară specială pentru elaborarea legilor Justiţiei, după ce proiectul privind modificările la Codul penal a fost aprobat de Senat. În comisie, a fost păstrată forma adoptată de Senat, modificările fiind unele de natură tehnică. Comisia a acceptat un amendament al ALDE potrivit căruia pentru a se constata infracţiunea de delapidare este obligatorie plângerea penală prealabilă împotriva funcţionarului public. Proiectul de modificare a Codului penal, iniţiat de parlamentari PSD şi ALDE, a fost adoptat marţi în plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

(w670)

 

Știrea inițială

---

Parlamentarii PSD s-au reunit miercuri în şedinţă, la sala grupului din Camera Deputaţilor, înaintea votului final la proiectul de modificare a Codului penal.  

La dezbaterea pe articole, liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a arătat că, în cazul în care amendamentele propuse de Uniune nu vor fi adoptate, parlamentarii formaţiunii nu vor susţine proiectul. În aceste condiţii, majoritatea parlamentară PSD - ALDE ar putea să nu întrunească voturile necesare pentru a fi adoptat proiectul Codului penal.

Rămâneți pe dcnews.ro pentru a afla care va fi rezultatul final.  

 

Vezi și: Codul penal. PSD, calcule înainte de votul finalTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25