Codul penal. PSD, calcule înainte de votul final

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a declarat miercuri că este normal să existe o şedinţă a parlamentarilor PSD, înaintea votului final pe Codul penal, în condiţiile în care sunt necesare 165 de voturi pentru adoptarea acestuia de către Cameră. 

"Este normal să avem şedinţă, având în vedere că ne trebuie 165 de voturi. Trebuie să avem de la 165 în sus. (...) Din moment ce este prins pe votul final, speranţa noastră este ca acest proiect să treacă", a spus Suciu, înaintea şedinţei parlamentarilor PSD. El a adăugat că sunt în jur de 6 deputaţi absenţi motivat". 

Întrebat de ce atâta grabă pentru adoptarea Codului penal, Suciu a susţinut că "din considerente de natură tehnică". "În principiu, noi, cei de la PSD, avem 150 de deputaţi. Cu colegii noştri de la ALDE ar trebui să fie suficient. Evident că, atunci când este un vot important şi având în vedere că avem şi absenţi motivat, am purtat toate discuţiile necesare ca acest proiect de lege să treacă. (...) Plec de la premisa că toţi deputaţii PSD vor vota acest proiect", a mai spus liderul deputaţilor PSD, citat de Agerpres. 

La şedinţă participă şi preşedintele Camerei, Liviu Dragnea

Parlamentarii PSD se reunesc miercuri în şedinţă, la sala grupului din Camera Deputaţilor, înaintea votului final la proiectul de modificare a Codului penal. Potrivit unor surse, la şedinţă se va face prezenţa parlamentarilor partidului, având în vedere că UDMR nu va susţine proiectul Codului penal. 

La dezbaterea pe articole, liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a arătat că, în cazul în care amendamentele propuse de Uniune nu vor fi adoptate, parlamentarii formaţiunii nu vor susţine proiectul. În aceste condiţii, majoritatea parlamentară PSD - ALDE ar putea să nu întrunească voturile necesare pentru a fi adoptat proiectul Codului penal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel