Cod GALBEN de vreme rea, în jumătate de țară. Harta județelor afectate

Institutul Naţional de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de miercuri, de la ora 20.00 până joi la aceeași oră.

În acest interval în Muntenia, Moldova şi local în Carpaţii Orientali şi Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial.

De asemenea, se vor înregistra frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină.

În intervale scurte de timp, anunţă meteorologii, anunţă cantităţi de apă ce vor depăşi 20...25 l/mp şi punctiform 50...60 l/mp.

Vremea joi

În jumătatea estică a ţării vremea se va menţine o vreme în general instabilă şi va deveni răcoroasă, informează ANM.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, când pe arii restrânse, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, vor fi ploi de scurtă durată.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse 10 grade în depresiuni şi 20...21 de grade pe litoral.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel