Cod Galben de ploi abundente în 11 județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben de ploi abundente, care intră luni în vigoare, la ora 11,00, și expiră marți, la ora 9,00, valabilă pentru 11 județe din vestul și nordul țării.

Potrivit prognozei meteorologilor, în intervalul 22 septembrie, ora 11,00 — 23 septembrie, ora 9,00, în sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, Maramureș și nordul Moldovei va ploua și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 20-25 de litri/metrul pătrat și, izolat, 40-50 de litri/metrul pătrat.

Județele afectate de atenționarea Cod Galben sunt: Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Suceava, Neamț și Iași.

Ulterior, începând din dimineața zilei de marți, ora 9,00, și până miercuri, 24 septembrie, ora 6,00, va intra în vigoare o informare meteo de ploi și intensificări ale vântului. Astfel, în aceleași 11 județe, marți, 23 septembrie și în noaptea de marți spre miercuri, va ploua pe arii extinse în sud-estul țării și în zona montană.

Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp și izolat 30-40 l/mp. Vântul se va intensifica mai ales în regiunile extra-carpatice și la munte, unde vor fi rafale de 60-70 kilometri/oră, iar temperatura aerului va scădea accentuat în toate regiunile. În zona montană înaltă, izolat și trecător, precipitațiile vor fi mixte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel