COD GALBEN de instabilitate atmosferică. Care sunt zonele vizate

Administrația Națională de meteorologie a emis sâmbătă după-amiază o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru 28 de județe, valabilă de duminică, 3 iulie, ora 14,00, până luni, 4 iulie, la ora 6,00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie și, pe arii restrânse, grindină. Se vor înregistra cantități de apă de peste 20-25 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

Județele ce se vor afla sub COF GALBEN sunt: Satu Mare, Bihor, Maramureș, Sălaj, Cluj, Caraș-Severin, Bistrița-Năsăud, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Gorj, Suceava, Harghita, Brașov, Vâlcea, Neamț și Botoșani și, parțial, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Arad și Timiș.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului, mai ales în seara zilei de duminică și în primele ore ale nopții, dar pe spații mai restrânse.

ANM precizează că, în a doua parte a zilei de sâmbătă (2 iulie), îndeosebi la deal și la munte, local vor fi averse torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Pe parcursul zilei de duminică, 3 iulie, local în Câmpia Română disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură — umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel