Coca-Cola, mai sănătoasă decât băuturile pe care le consumăm aproape zilnic

Coca-Cola este o băutură iubită de foarte multă lume datorită gustului său savuros. Există și voci care spun că acest suc îngrașă și că are multe calorii, lucru care nu este adevărat.

Coca-Cola are mai puține calorii decât un pahar de bere sau decât un fresh de portocale. De exemplu, o porţie de 250ml de Coca‑Cola conţine aproximativ 27g de zahăr, ceea ce este echivalent cu patru - cinci lingurițe de zahăr și 105 calorii. 

Pe de altă parte, berea nu are grasimi, dar alcoolul și zahărul din bere conțin calorii. Astfel, un pahar cu bere are între 150 și 450 de calorii, în funcție de tipul aferent. Consumul exagerat și îndelungat de bere afectează rinichii și ficatul. Luând ca măsură aceeași greutate, aflăm că o astfel de băutură -  la 250ml - conține 120 de calorii. 

Oricât de sănătos ar fi un fresh de portocale rămâne în topul băuturilor care îngrașă. Este firesc să fie așa, dacă te gândești de câte fructe a fost nevoie pentru cei 250 ml de suc din pahar. Trebuie spus că numărul caloriilor pe care îl conține este de 125. Indiferent că sunt obținute din portocale, grepfrut, mere sau alte fructe, sucurile naturale îngrașă.

Ce ingrediente conține o Coca-Cola


Coca-Cola a lansat platfoma online "Ce conține o Coca-Cola", de unde oricine poate afla compoziția licorii descoperite acum mai bine de 127 de ani. În plus, oamenii pot afla și daca aceasta ar putea afecta sănătatea lor.

Platorma www.cecontineococacola.ro prezintă lista ingredientelor din Coca-Cola: zahăr, arome naturale, dioxid de carbon, cafeină, acid fosforic, colorant caramel E150d și apă. La fiecare ingredient este precizată cantitatea dintr-o sticlă de 250 de mililitri, precizându-se că toate componentele băuturii sunt în doze ce nu pot afecta sănătatea.

VEZI ȘI Ce conține o Coca-Cola. Secretul ascuns 127 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel