EXCLUSIV  CNCD, documente despre Dide, revoluționarul #rezist. Decizie după însemne

Sebastian Florea / 01 apr 2019 / 20:10 Salveaza PDF Comentarii

Mihai Dide a fost reclamat de Jandarmeria Română pentru că a pus la poza de profil de pe Facebook, la începutul anului, o poză cu însemne naziste.

Conform unei sesizări făcute de Jandarmeria Română, înregistrată pe 26 februarie 2019, CNCD-ului i se aduce la cunoștință că Mihai Dide a postat pe contul său de Facebook o fotografie de profil ”în care i se atribuie Jandarmeriei Române unul dintre simbolurile naziste - (semnul svastica)”. Pe citație apare și faptul că a fost deschis și un ”Dosar nou”, pe 5 martie 2019. Jandarmii au considerat că ”se aduce o atingere gravă imaginii instituției” prin ”asocierea cu ideologia nazistă, precum și incitarea publicului la ură și acțiuni violente împotriva jandarmilor” și au cerut ca CNCD ”pe linia prevenirii și sancționării tuturor formelor de discriminare” dispunerea măsurilor legale.

În urma depunerii acestei sesizări, Mihai Dide este citat la CNCD în calitate de reclamat pe 16 aprilie 2019 pentru a dovedi că ”faptele nu constituie discriminare”, cu referire la o sesizare a Jandarmeriei privind ”asocierea Jandarmeriei Române cu ideologia nazistă de către numitul Dide Cristian Mihai”.

Însă, într-o citație din 21 Martie 2019 se arată că CNCD nu are competență de a se pronunța cu privire la aspectele privind utilizarea simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, neputându-se substitui organelor de cercetare penală. De aceea ”Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării ridică, din oficiu, excepția de necompetență”.

DOCUMENTE

 

 

 

Citește și:

Apt sau inapt? Dide, LOVITURĂ pentru Jandarmerie. Documente, răsturnare de situație

Dide se delimitează de Rezist. Cine e în spatele paginii care-l atacă pe Cioloș

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28