CM 2022. Benzema ar putea prinde minute în tricoul Franţei la Mondial

Facebook Karim Benzema
Facebook Karim Benzema

Karim Benzema ar putea reveni în lotul Franţei, dacă îşi va reveni după accidentare. 

Fotbalistul Karim Benzema s-ar putea alătura lotului Franţei pentru Cupa Mondială 2022 dacă se va reface după accidentarea din cauza căreia a părăsit cantonamentul naţionalei antrenate de Didier Deschamps înainte de startul turneului, a indicat FIFA pentru presa franceză, citată de EFE.

Benzema continuă să fie inclus pe lista jucătorilor echipei Franţei, deoarece selecţionerul Didier Deschamps a decis să nu cheme niciun fotbalist în locul atacantului lui Real Madrid după accidentarea acestuia.

Potrivit radio RMC, FIFA a confirmat că Benzema s-ar putea realătura lotului Franţei, cu condiţia ca Deschamps să decidă acest lucru. În plus, fotbalistul lui Real Madrid ar fi considerat campion mondial dacă Franţa va ridica trofeul pe 18 decembrie.

În această ipoteză, FIFA ar acorda 26 de medalii Federaţiei franceze de fotbal (FFF), câte nume erau pe lista iniţială a selecţionerului, pe care în afară de Benzema figura şi Lucas Hernandez, ce a părăsit şi el cantonamentul naţionalei din cauza unei accidentări.

Examenele medicale efectuate de Benzema au confirmat o "leziune" la nivelul cvadricepsului de la coapsa stângă care va "necesita un termen de convalescenţă de trei săptămâni", a precizat Federaţia franceză de fotbal.

Franţa, deţinătoarea titlului, este prima echipă calificată în optimile de finală ale Mondialului din Qatar, după victoriile cu Australia (4-1) şi Danemarca (2-1), scrie Agerpres.

CM 2022. Brazilia s-a calificat în optimi. A învins şi Elveţia

Selecţionata Braziliei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), luni seara, pe Stadium 974 din Doha, într-un meci din Grupa G.

Selecao a câştigat meritat, prin golul lui Casemiro (83), un meci pe care l-a controlat de la un capăt la altul.

Brazilia a ratat câteva ocazii mari de a înscrie, în timp ce Elveţia, viitoarea adversară a României în preliminariile EURO 2024, a arătat că este o echipă solidă, însă pe atac nu a reuşit să pună nicio problemă, încheind cu câteva şuturi blocate, dar niciunul la poartă sau pe poartă, scrie Agerpres.

Prima repriză a fost una săracă în ocazii, Nati reuşind să absoarbă foarte bine presiunea pusă de selecţionata Canarinha. Cele două echipe au riscat puţin, la adăpostul victoriilor din prima etapă (Brazilia 2-0 cu Serbia, iar Elveţia 1-0 cu Camerun). Prima oportunitate a venit abia în min. 27, când voleul din cădere al lui Vinicius, de la circa 8 metri, la centrarea lui Raphinha, a fost respins de Sommer de la colţul scurt. Raphinha (31) a şutat de la 22 de metri, dar Sommer a fost la post.

În min. 44, înaintea unui corner al Braziliei, nocturna s-a stins pentru câteva secunde, dând emoţii celor prezenţi pe stadion.

Singurul moment în care elveţienii a creat emoţii în careul sud-americanilor a fost în min. 53, când Xhaka a trimis o centrare periculoasă, rezolvată însă de defensiva braziliană.

Brazilia, fără Neymar (accidentat), a fost aproape de deschiderea scorului în min. 56, dar Richarlison nu a ajuns la mingea a trimisă în faţa porţii der Vinicius. Vinicius Junior (64) a reuşit să marchez, după o lansare venită de la Casemiro, însă golul a fost anulat pentru ofsaid la Richarlison. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel