Cluburile din Liga 1 îşi cer drepturile. "Nu înţeleg de ce trebuie să stai îngenunchiat"

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Cluburile din Liga 1 se revoltă şi îşi cer drepturile, după modificarea formatului campionatului naţional. 

Preşedintele clubului Politehnica Iaşi, Ciprian Paraschiv, a afirmat, joi, la finalul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, că nu a votat modificarea contractului de drepturi TV pentru sezonul viitor, considerând că grupările din Liga I au fost îngenunchiate.

"Eu nu înţeleg de ce atunci când ai un drept al tău, trebuie să stai îngenunchiat. Vorbim de aritmetică pură, noi nu am livrat şapte meciuri în acest an, dar livrăm 50 de meciuri în plus în sezonul viitor şi vorbim numai de penalizări. O lipsă totală de transparenţă, chiar nu înţeleg. Va fi în jur de 200.000 de euro mai puţin pentru fiecare echipă, toţi vom pierde. Eu sunt extrem de dezamăgit de ceea ce se întâmplă la LPF", a spus oficialul grupării ieşene.

Cine sunt cluburile care se revoltă

Cluburile FCSB, Politehnica Iaşi, Universitatea Craiova şi FC Hermannstadt au fost singurele din Liga I care au votat, joi, în cadrul Adunării Generale a LPF, împotriva modificării contractului de drepturi TV, care presupune încasarea aceleiaşi sume chiar dacă numărul de echipe din prima ligă a crescut la 16.

Contractul de drepturi TV pentru meciurile din Liga I va rămâne la aceeaşi valoare de 28 de milioane de euro, plus TVA, şi în viitorul sezon, chiar dacă s-a majorat la 16 numărul de echipe participante, a declarat joi, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan. Liga Profesionistă de Fotbal a cedat în 2019 drepturile de televiziune pentru meciurile din Liga I, pentru o perioadă de 5 ani, către compania EaD, la pachet cu drepturile comerciale, pentru suma de 28 de milioane de euro, plus TVA, pentru fiecare sezon. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel