Claudiu Manda: Începe audierea persoanelor indicate de Daniel Dragomir

Preşedintele Comisiei de control asupra activităţii SRI, Claudiu Manda, a anunţat marţi că de săptămâna viitoare vor începe să fie audiate unele dintre persoanele indicate de fostul ofiţer Daniel Dragomir. 

"De săptămâna viitoare vom începe să audiem persoanele indicate de acesta", a spus Manda, după audierea lui Daniel Dragomir. 

Claudiu Manda a precizat că la audierile de marţi membrii comisiei şi-au propus să epuizeze subiecte precum "culoarele din Justiţie" şi cele din media. 

"Au fost o serie de exemple pe care domnul Dragomir le-a prezentat vorbind despre implicarea unor persoane din conducerea SRI în perioada 2009 - 2013, cred, pe diferite speţe, în care domnia sa prezintă comisiei lucruri care au fost făcute fie ilegal, fie la limita legii. Despre culoarele din Justiţie, domnul Dragomir (...) ne-a prezentat persoane despre care ştie că doresc să vină la comisie, care cunosc aceste situaţii şi inclusiv probe. E vorba de o probă video, persoanele pe care ni le-a indicat pentru a fi invitate la comisie - ne-a vorbit de un fost secretar de stat din Ministerul Justiţiei, o persoană din presă şi încă o persoană din Justiţie, din zona Parchetelor, care cunosc date, elemente pe care le putem avea în discuţia cu acestea, să poată să ne facă să concluzionăm lucrurile pe care domnia sa le prezintă", a explicat preşedintele Comisiei SRI. 

[citeste si]

El a adăugat că, în ceea ce priveşte "canalele din presă", Dragomir a vorbit despre "intenţia unei persoane din conducerea SRI de a spijini un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor", făcând referire la existenţa unor mail-uri care să probeze afirmaţiile sale. 

"A mai dat exemple pe care le-am reţinut de persoane din presă, care, sub pretextul că sunt lucrători DNA, care cunosc situaţia de la DNA sau că sunt lucrători în SRI, s-au implicat în anchete. Ne-a prezentat acest caz, sigur că este şi un rechizitoriu pe care putem să îl studiem şi sigur că sunt persoane pe care le putem invita pentru a elucida această situaţie. A mai prezentat o situaţie în care un om de afaceri, din spusele domniei sale, s-a folosit de o adresă pe care ar fi primit-o de la conducerea SRI pentru a-şi rezolva o problemă la ANAF", a detaliat Manda. 

El a spus că Dragomir a mai vorbit la audierea de marţi despre intervenţii ale unei persoane din conducerea SRI pe lângă conducerea DIICOT "pentru a prelua un dosar şi a întocmi acte în dosarul de urmărire penală, cu solicitare de arestare, cu supărare, dacă nu s-a făcut această solicitare de arestare". 

Potrivit lui Manda, Dragomir a relatat o speţă a unei firme pentru care a existat intervenţia unei persoane din conducerea SRI "pentru a crea presiuni", "solicitând la fel arestare, sechestru", relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel