Claudiu Lucaci, abuz: "Am acționat în instanță decizia lui Stelian Tănase"

Claudiu Lucaci, după ce i-a fost respinsă contestația la evaluarea sa, a declarat că va acționa în instanță decizia lui Stelian Tănase.

Claudiu Lucaci a decis să conteste în instanță deciziile comisiei care i-a dat șefului știrilor TVR un punctaj mic, ducând astfel la pierderea funcției de conducere.

"Fiind vorba despre un abuz, am acționat în instanță decizia președintelui Stelian Tănase. Domnul Tănase a condus comisia de contestație și tot dânsul a fost cel care a anulat prima evaluare. Decizia de anulare a primei evaluare, care din punctul meu de vedere este un abuz, a fost deja contestată la Tribunalul București în urmă cu o lună. Iar cea de-a doua acțiune în instanță, în ce privește cea de-a doua evaluare a mea, va fi deschisă în următoarele zile.", a declarat pentru Paginademedia.ro Claudiu Lucaci.

Claudiu Lucaci a fost reevaluat, deşi a obţinut inițial un punctaj care îi permitea să îşi menţină actuala funcţie la prima evaluare a activităţii sale. Însă o comisie condusă de Stelian Tănase, șeful TVR, a decis că procesul de evaluare în cazul său "a fost viciat". Mai exact, acesta a prezentat același proiect de activitate cu cel al adjunctei sale, Oana Popescu. În urma reevaluării, șeful știrilor a primit sub 75 de puncte, dar cu posibilitatea de a face o contestație. Acesta a contestat decizia, însă a rămas cu 73,83 de puncte.

"Din câte știu, nu s-a ținut cont de ceea ce am prezentat în contestație. Este evident că pe parcursul evaluării mele au existat alte motive decât cele profesionale având în vedere că nu s-a luat în calcul performanțele profesionale realizate în perioada mandatului meu managerial", a declarat Claudiu Lucaci.

El a explicat și asemănarea dintre raportul său de activitate și cel al adjunctei sale, Oana Popescu. "A fost un singur raport de activitate comun cu adjunctul meu, în echipă, însemnând că dacă nu ne-am fi îndeplinit obiectivele, am fi plecat amândoi. Dar, după reevaluare, eu, care am fost director de știri și am avut niște obiective, mi-am pierdut funcția, iar adjunctul meu, având aceleași obiective ca și mine, este în continuare în funcție. Nu se poate ca pe același proiect, pe aceleași obiective și realizări, un om al echipei să fie admis, iar celălalt nu", a spus Claudiu Lucaci.

Claudiu Lucaci va fi înlocuit de la conducerea Știrilor TVR, dar va putea să își continue activitatea în Televiziunea Română, în care este angajat.

VEZI ȘI: ÎN CĂUTAREA ADEVĂRULUI, știrile TVR. Claudiu Lucaci, despre un caz incredibil rezolvat de TVR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel