ÎN CĂUTAREA ADEVĂRULUI, știrile TVR. Claudiu Lucaci, despre un caz incredibil rezolvat de TVR

Ce nu au reușit autoritățile în 27 de ani, au reușit reporterii TVR în două zile de investigații. 

Claudiu Lucaci, actualul șef al departamentului de știri din Televiziunea Română, a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre o reușită a știrilor TVR. Este vorba despre un copil dispărut în urmă cu 27 de ani care și-a găsit părinții abia acum datorită TVR-ului. Povestea integrală și întâlnirea dintre tânăr și părinții lui va putea fi văzută luni seară, în jurnalul de la ora 20.00.

"Reporterii TVR au făcut investigații pentru a găsi familia unui copil dispărut în urmă cu 27 de ani în București. A fost considerat un caz clasat de autorități. După ce am difuzat materialul în jurnalul de vineri, repoterii au reușit să-i găsească părinții acestui tânăr care trăiește în Italia. El încă nu și-a văzut părinții. Prima dată îi va vedea în jurnalul de ora 20.00 din această seară (luni, 23 februarie). Poliția confirmă în proporție de peste 90% că tânărul respectiv este aceeași persoană cu micuțul dat dispărut acum 27 de ani. Este primul caz al unui copil dispărut înainte de 1990 rezolvat cu ajutorul Televiziunii Române", a spus Claudiu Lucaci pentru DC News.

"Curios este că noi am rezolvat acest caz destul de repede, în timp ce autoritățile nu i-au găsit părinții în 27 de ani. Mi se pare de necrezut", a zis Lucaci.

"Campania pe care noi o facem se numește "ÎN CĂUTAREA ADEVĂRULUI" și se referă nu doar la copiii dispăruți, ci la toate cazurile misterioase de persoane dispărute fie pentru că nu se știe unde sunt, fie că pentru că au fost omorâte și nu se știe cine este autorul faptei. Campania încearcă să îi convingă pe cetățeni să participe la oferirea de indicii relevante autorităților, dar prin intermediul știrilor TVR asftel încât să fie descoperiți și autorii necunoscuți ai unor crime. (...) Cazul pe care îl vom prezenta în această seară l-am rezolvat prin forțe proprii. Nu ne-a dat nimeni niciun indiciu, dar cu atât mai mult este straniu că autoritățile nu au reușit să-i găsească părinții în 27 de ani", a conchis Claudiu Lucaci.

Campania "În căutarea adevărului"

Crime rămase nerezolvate şi dispariţii în împrejurari suspecte, peste care se aşază uitarea. Cazuri condamnate să rămână, pentru totdeauna, un mister. Printre hârtiile din aceste dosare pierdute sunt însă poveştile de viaţă ale unor oameni. Destinele unor familii care încă mai caută, deznădăjduite, adevărul.

Nu există crime perfecte, ci doar anchete imperfecte. TVR vă invită în căutarea adevărului, într-o nouă campanie a Ştirilor TVR.

Și dumneavoastră puteţi să vă alăturaţi demersului. Dacă aveţi orice informaţie legată de un caz prezentat, ne-o puteţi semnala pe e-mail, la adresa [email protected].

Aflați mai multe detalii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel