Clasa politică, dezinteresată de problemele planetei. Ce s-a decis-VIDEO

22 aprilie, Google Doodle, Ziua Pământului, motor de căutare. Marți, 22 aprilie, Google sărbătorește Ziua Pământului cu un Doodle special creat pentru această zi.

La miezul nopţii, cei care au accesat pagina motorului de căutare – Google – au descoperit un Doodle interactiv care prezintă o pasăre colibri, un peşte balon, două maimuţe, o insectă, un cameleon şi o meduză.

Ziua Pământului, sărbătorită pe 22 aprilie, a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970 cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri.

VEZI ȘI: Povestea arhitectului care a schimbat lumea-VIDEO

După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din peste 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

NASA celebrează Ziua Pământului printr-un eveniment intitulat #GlobalSelfie, în care participanţii sunt invitaţi să se fotografieze în aer liber şi să publice fotografia pe reţelele de socalizare, folosind hashtag-ul #GlobalSelfie. Cu ajutorul imaginilor, NASA va crea un colaj care va reprezenta Pământul, scrie EVZ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel