EXCLUSIV  Clădiri neîngrijite în Bucureşti. Dan Tudorache: În alte ţări sunt confiscate. Noi nu putem interveni

Mihai Ciobanu / 01 aug 2019 / 14:24 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a abordat şi problema clădirilor din Bucureşti neîngrijite.

Primarul a dat ca exemplu zona centrală - Magheru unde sunt foarte multe clădiri vechi, istorice, care stau neîngrijite. La fel se întâmplă în tot Bucureştiul, iar imaginea clădirilor prăfuite, cu pereţii scorojiţi şi geamuri sparte nu face decât să alunge turiştii din capitala României. 

"La alţii se poate, la noi nu. În Anglia, de exemplu, când ai o clădire lăsată în paragină, dacă nu o reface ţi-o confiscă primăria. La noi nu se poate, proprietatea e sacră. La fel se întâmplă inclusiv cu autoturismele abandonate pe trotuar sau în parcări. Procedurile sunt greoaie. (…) Trebuie modificată şi la noi legea, ca în orice ţară civilizată: dacă tu nu îţi reabilitezi clădirea, intră în proprietatea statului. Şi atunci să vezi cum e imediat interest să rezolve problema cu clădirea.

În ceea ce priveşte clădirile cu faţadele neîngrijite, avem doar posibilitatea de a majora impozitul cu 500%. E singura pârghie", a explicat primarul Dan Tudorache.  

VIDEO: 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27