CJSU cere studiile geotehnice şi geologice făcute în Slănic, după ce o stradă s-a surpat.

Foto: Caătură video Facebook Catalin Dinulescu
Foto: Caătură video Facebook Catalin Dinulescu

42 de persoane au fost evacuate.

O situație de urgență a avut loc în județul Prahova, România, pe data de 27 aprilie 2024. În cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prezidată de prefectul Emil Drăgănescu, s-a discutat despre un eveniment în care terenul s-a tasat și au apărut fisuri pe strada 23 August din localitatea Slănic.

"În urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova din 27 aprilie 2024, prezidată de prefectul Emil Drăgănescu, referitoare la evenimentul de tasare a terenului şi apariţia fisurilor pe strada 23 August din Slănic, s-a solicitat autorităţilor publice şi operatorilor economici din zonă (Consiliului Judeţean Prahova, Primăriei Slănic, Societăţii Naţionale a Sării S.A.- Sucursala Salina Slănic şi unui operator economic), să pună la dispoziţie în termen de 48 de ore studiile geotehnice şi geologice efectuate pe raza localităţii Slănic, în vederea transmiterii acestora către instituţiile specializate şi organismelor abilitate", se precizează într-un comunicat transmis, sâmbătă, de Prefectura Prahova.

Sunt luate măsurile necesare pentru a identifica cauzele acestui fenomen și pentru a proteja bunurile și persoanele afectate. Până în prezent, 42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în apropiere.

"Aceste măsuri sunt necesare pentru stabilirea cauzelor care au determinat acest fenomen şi pentru protecţia bunurilor şi a persoanelor", arată documentul citat.

"Menţionăm că până la acest moment, 42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în proximitate, iar prin grija administraţiei publice locale, două familii au fost adăpostite la operatorii economici de pe raza localităţii", a mai transmis vineri DSU, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel