Ciutacu: Martirizarea lui Tolontan e o dramoletă sentimentală proastă. Îi va fi livrată la cheie o nouă jucărie

Victor Ciutacu, RomâniaTV
Victor Ciutacu, RomâniaTV

Jurnalistul Victor Ciutacu spune că lumea n-are de ce să-l plângă pe Cătălin Tolontan după ce Gazeta Sporturilor nu va mai fi pe print, ci va fi doar un site online.

De ce? A explicat în rândurile de mai jos.

„Închiderea unui ziar, mai ales a unuia cu tradiția Gazetei sporturilor, e o știre. Trecere lui din print în online, însă, e o decizie normală. Cum o face patronatul nu e treaba publicului.

Martirizarea lui Tolontan e o dramoletă sentimentală proastă, menită să scoată cât mai mulți bani (despăgubiri contractuale) de la patronat și o minare neetică, din interior, a activității societății de unde încă își ia banii.

Până să se certe cu Tolontan, Ringier era veșnicul exemplu al băsiștilor și, ulterior, al reziștilor de AȘA DA. Era marele și deontologicul trust occidental de presă. După aia, a devenit, pentru aceiași, mai rău decât mogulii autohtoni. Pentru cei leșinați de grija lui Cătălin, după plecarea lui (și) de la Libertatea, nu va rămâne pe afară.

Își va face sau îi va fi livrată la cheie o nouă jucărie. În 2024 sunt patru rânduri de alegeri. Va fi foarte util, cu tot cu investigațiile lui spectaculoase servite...”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

„În anunțul oficial dat miercuri pe email angajaților, se spune că Ringier renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.

Decizia închiderii ediției tipărite și renunțării la Tolontan vine la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, și la o lună de la îndepărtarea redactorul-șef Cătălin Țepelin, după ce 95 de ziariști au denunțat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri.

Compania a trimis un email către angajați în care a spus că ”Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecința acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”, a transmis GSP.

VEZI ȘI: Dana Budeanu, provocarea anului pentru DC Media Group / video - https://www.dcnews.ro/dana-budeanu-provocarea-anului-pentru-dc-media-group-video_936549.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel