Ciucă, într-un clip viral. Reacția seamănă cu momentul când afli că ți-a mărit șeful salariul / video

Sursă foto: Captură foto Facebook
Sursă foto: Captură foto Facebook

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a fost surprins la Guvern, astăzi, cu o mimică foarte expresivă.

O ceremonie dedicată sportivilor români care au obţinut recent performanţe la mai multe competiţii internaţionale a fost organizată, astăzi, la Palatul Victoria. La ceremonie a participat şi premierul Nicolae Ciucă, dar și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

În momentul în care premierul Ciucă se afla la prezidiu și le vorbea sportivilor, Mihai Covaliu a făcut mai multe grimase de aprobare față de cele spuse de premier, de mirare, dar și de atenționare a unor sportivi din sală. 

Momentul a stârnit amuzament în mediul online iar clipul s-a viralizat pe rețelele de socializare.

Premierul Ciucă a anunțat majorarea cu 50% a premiilor acordate de Guvern sportivilor laureați la competițiile internaționale

Sportivii care au obţinut recent performanţe la mai multe competiţii internaţionale au fost felicitaţi, marţi, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Victoria, de premierul Nicolae Ciucă, care a anunţat că Guvernul a decis să majoreze cu 50% premiile cu care aceştia vor fi recompensaţi.

"După foarte mulţi ani, prin rezultatele voastre aţi reuşit, din nou, să aduceţi bucurie şi emoţie pentru toţi românii. Bucurie şi emoţie, pentru că am văzut, din nou, drapelul ridicându-se la cel mai înalt nivel pe catarg, am ascultat cu toţii, de acasă, imnul României de mai multe ori şi, în felul acesta, recunoaşterea pe o meritaţi pe deplin reprezintă felicitarea pe care noi, astăzi, v-o adresăm în semn de apreciere şi consideraţie pentru ce aţi făcut pentru ţară. De multe ori se spune că sportivii sunt cei mai buni ambasadori ai României. Aşa este, datorită rezultatelor şi datorită nivelului vostru de ambiţie, datorită eforturilor reuşiţi să duceţi numele României, simbolurile României pe toate meridianele lumii. Pentru aceasta, în numele Guvernului, în nume personal, vă mulţumesc şi exprim, încă o dată, recunoştinţa şi aprecierea", a afirmat Ciucă

El a subliniat că rezultatele obţinute sunt cu atât mai de apreciat având în vedere că sportivii s-au pregătit în ultimii ani într-un cadru afectat de criza pandemiei de COVID-19.

Potrivit prim-ministrului, "tonul" perfomanţelor a fost dat de înotătorul David Popovici, care a reuşit rezultate remarcabile la campionatele mondiale şi europene.

"De asemenea, am reuşit, dacă nu mă înşel, după 20 de ani, să obţinem şi o medalie la atletism (Bianca Ghelber a obţinut medalia de aur la aruncarea ciocanului la Campionatul European), pe aceeaşi arenă, în capitala Bavariei. Am reuşit, de asemenea, să obţinem rezultate remarcabile la canoe. Domnul Chirilă (Cătălin) a fost absolut remarcabil. Aşa cum am spus când ne-am salutat, memoria lui Ivan Patzaichin şi a rezultatelor obţinute a fost pe deplin ridicată la nivelul de ambiţie al canotorilor români. (...) Sigur, sunt celelalte discipline sportive, canotaj, de asemenea, cu rezultate remarcabile, tenis de masă, haltere, tenis de câmp. (...) Prin ceea ce aţi reuşit să obţineţi la aceste competiţii, sunt convins că veţi trezi din nou interesul şi dorinţa fiecăruia dintre noi să acordăm atenţia cuvenită şi sper ca fiecare român să poată să vă copieze modelul, nu neapărat în performanţă, ci să facă sport, pentru că sportul ne ajută pe toţi să fim mai sănătoşi, ne ajută pe toţi să putem să menţinem un spirit de echipă şi ne ajută pe fiecare dintre noi să respectăm atât reguli personale, cât şi reguli de competiţie", a subliniat Nicolae Ciucă.

El a completat că Guvernul este decis să găsească modalităţile de a crea sportivilor o infrastructură de pregătire mai bună.

"Sunt programe şi angajamente la nivel guvernamental, la nivelul Comitetului Olimpic, astfel încât să putem să ridicăm nivelul infrastructurii sportive, atât la nivel de comitet, atât la nivel de federaţii, precum şi la nivel de unităţi administrative. Am văzut că sunt o serie întreagă de localităţi din ţară unde se inaugurează stadioane noi, unde se inaugurează săli de sport noi şi am văzut, de asemenea, echipe şi sportivi care, iată, au reuşit să se pregătească şi să atingă cel mai înalt nivel de performanţă. Pentru toate acestea, în calitate de premier, nu pot decât să îmi asum în continuare decizia ca împreună cu Guvernul să găsim cele mai bune modalităţi pentru a putea să sprijinim toate aceste eforturi pentru a crea cadrul necesar astfel încât tot ceea ce ţine de responsabilitatea noastră, de responsabilitatea Comitetului Olimpic să se concretizeze într-o infrastructură de pregătire mai bună şi, nu în ultimul rând, să continuăm acest dialog şi lucru împreună, astfel încât strategia naţională pentru sport să poată să fie agreată şi aprobată în cel mai scurt timp", a menţionat premierul.

Nicolae Ciucă a anunţat o majorare cu 50% a valorii premiilor ce vor fi acordate sportivilor români medaliaţi la competiţiile internaţionale, modificarea legislaţiei urmând să fie făcută în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

"Pentru că rezultatele trebuie răsplătite, am avut o analiză la nivel guvernamental, am discutat împreună cu domnul secretar general, cu Ministerul Finanţelor şi am luat decizia (...) să majorăm premiile care vă sunt acordate prin HG 1447/2007 cu 50% şi este un gest cât se poate de firesc, în baza resurselor pe care le avem. (...) Sper ca, în funcţie de rezultate, şi performanţa dumneavoastră să ne inspire şi pe noi şi să performăm din punct de vedere administrativ, să putem să avem rezultate economice şi financiare mai bune şi să asigurăm o recunoaştere pe măsura eforturilor dumneavoastră", a declarat Ciucă.

În cadrul festivităţii, la care au mai participat secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, consilierul de stat Mara Mareş, preşedinţi de federaţii sportive, premierul le-a acordat distincţii campionilor şi antrenorilor, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel